Световната здравна организация (СЗО) очаква Европа да регистрира увеличение на

...
Световната здравна организация (СЗО) очаква Европа да регистрира увеличение на
Коментари Харесай

СЗО Европа за Covid-19: Ще става по-тежко, по-голяма смъртност през октомври и ноември

Световната здравна организация (СЗО) очакв а Европа да записва нарастване на умрелите от ковид през октомври и ноември. Това разгласи шефът на СЗО Европа Ханс Клюге пред Агенция Франс Прес.

" Ще става по-тежко. През октомври, ноември ние ще забележим по-голяма смъртност ", предизвести Клюге.
 СЗО регистрира рекорден брой новозаразени с ковид
СЗО регистрира рекорден брой новозаразени с ковид

Близо 308 хиляди души са регистрирани през денонощието...

От здравната организация чакат нарастването на инфектираните да докара и до растеж на смъртните случаи.

По думите на Клюге настава миг, при който страните не желаят да чуват тези неприятни вести . Той акцентира, че желае да изпрати " положително обръщение ", че пандемията " ще свърши, в един или различен миг ".

55-те страни членки на СЗО Европа организират онлайн среща през днешния ден и на следващия ден за разискване на отговора им против вируса . Те също ще съгласуват общата им петгодишна тактика.

Клюге обаче предизвести тези, които имат вяра, че създаването на ваксина ще постави завършек на пандемията.
 СЗО: Светът би трябвало да е по-добре квалифициран за идната пандемия
СЗО: Светът би трябвало да е по-добре квалифициран за идната пандемия

Страните трябвало да влагат в публичното здраве

" Чувам това от самото начало: " имунизацията ще постави завършек на пандемията ". Разбира се, че не. Ние даже не знаем дали имунизацията ще помогне на всички групи от популацията. Имаме някои признаци, че ще помогне на една група и няма да помогне на друга. И по-късно, в случай че би трябвало да поръчваме разнообразни ваксини, какъв логистичен призрачен сън ", означи той. Според него краят на пандемията е моментът, когато хората ще се научат по какъв начин да живеят с тази пандемия.

През последните седмици редица европейски страни регистрираха нарастване на инфектираните с ковид, въпреки че смъртността остава релативно постоянна. Особено наранени са Испания и Франция. Само в петък повече от 51 000 нови случая са регистрирани в 55-те страни , което е повече от пика през април. Междувременно смъртните случаи остават на същото равнище от началото на юни, към 400-500 умряли дневно.

Световната здравна организация на заразяване с ковид в границите на денонощие. На 13 септември са регистрирани 307 930 нови носители на вируса SARS-CoV-2, което е с към 1000 души повече от предходния антирекорд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР