Световната здравна организация (СЗО) издаде спешно предупреждение, след като мъж

...
Световната здравна организация (СЗО) издаде спешно предупреждение, след като мъж
Коментари Харесай

Предупреждение за свински грип: служители на СЗО издават предупреждение за пътуване, тъй като човек се заразява със смъртоносен свински вирус

Световната здравна организация (СЗО) издаде незабавно предизвестие, откакто мъж се болести с евентуално смъртоносна форма на свински грип.

Служители на СЗО потвърдиха случая на 29 януари, който беше означен като „ огнище “. Твърди се също, че казусът може да има „ капацитет за огромно влияние върху публичното здраве “.

Това е третият човек, който се заразява със свински грип А, прочут още като свински грип, от 2008 година насам. Говорителят на СЗО сподели: „ СЗО продължава да акцентира значимостта на световното наблюдаване за разкриване на вирусологични, епидемиологични и клинични промени, свързани с циркулиращите грипни вируси, които могат да обиден здравето на хората (или животните), и навременното шерване на вируси за оценка на риска.

„ Повечето случаи на заразяване с вируса на грип A(H1N1)v при хора са резултат от излагане на вируси на свински грип посредством директен или заобиколен контакт със инфектирани прасета или нечиста среда. Някои случаи обаче са докладвани без забележим изт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР