Световната здравна организация съобщи за рекордно увеличение на броя на

...
Световната здравна организация съобщи за рекордно увеличение на броя на
Коментари Харесай

СЗО: Рекордно увеличение на заразените с Covid по света за денонощие



Световната здравна организация заяви за рекордно нарастване на броя на инфектираните с новия ковид по света за денонощие - близо 300 хиляди.

Все повече страни връщат ограничаващите ограничения против разпространяването на болестта.

Словения постанова 14-дневен интервал на изолираност на лицата, идващи от Румъния, България, Индия и Бахамите, както и от пет региона на Испания, като превантивна мярка против разпространяването на новия ковид.

От среднощ влизащите в Австрия , в това число пасажерите с австрийско поданство и идващите от България, ще би трябвало да показват преведен на немски или британски език негативен PCR-тест, изработен до 72 часа преди идването им.

Завръщащите се от почивка в чужбина немски жители от през днешния ден може да си вършат безвъзмезден тест за ковид до 72 часа от връщането им на немска територия.

Гърция ще направи носенето на маски наложително на всички закрити публични места и също на откритите места, на които обществената отдалеченост не може да се съблюдава. От през днешния ден управляващите вършат засилени инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

От тази нощ и в Кипър носенето на маски в закрити публични пространства е наложително. Глобата при неспазване е 300 евро.

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус акцентира, че макар ускореното създаване на ваксини, би трябвало да се научим да живеем с вируса и да му противодействаме с наличните ни средства:

" Пандемията е здравна рецесия, която се случва един път на век, а резултатът й ще се усеща десетилетия наред “.

Руският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко заяви, че от октомври в страната ще стартира всеобщо имунизиране на популацията против Covid-19, откакто приключиха клиничните тествания на създадената от националния проучвателен център ваксина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР