Световната здравна организация съобщи в сряда, че броят на новите

...
Световната здравна организация съобщи в сряда, че броят на новите
Коментари Харесай

СЗО: Нарастване на Covid случаите през последната седмица, пречупвайки низходящия тренд от януари



Световната здравна организация заяви в сряда, че броят на новите случаи на Covid-19, обявени в международен мащаб, се е нараснал през седмицата до 13 март, прекъсвайки поредицата от намаляващи новозаразени, следена от края на януари до момента.

Новите световни случаи са нарастнали с 8% до малко над 11 милиона през седмицата до 13-ти март, а малко над 43 000 души са починали, заяви организацията в последната си седмична епидемиологична актуализация.

По райони случаите са се нараснали с 29% в Западно-тихоокеанския район на СЗО, нарастнали с 12% в Африканския район и с 2% в Европейския район, който включва и елементи от някогашния Съветски съюз, които са по-близо до Азия.

В същото време Covid случаите са намалели с 24% в района на Източното Средиземноморие, с 21% в Югоизточна Азия и са 20% в Северна и Южна Америка.

" Тези трендове би трябвало да се поясняват с нараснало внимание, защото няколко страни последователно трансформират своите тактики за тестване, което води до по-нисък сбор осъществени проби и затова брой на новооткрити Covid случаи “, уточни СЗО.

Седмични Covid случаи в районите на СЗО и световната смъртност към 13-ти март

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР