Световната здравна организация препоръчва да не се прилага лечение с

...
Световната здравна организация препоръчва да не се прилага лечение с
Коментари Харесай

СЗО: Не използвайте това лекарство при лечение на COVID-19

Световната здравна организация предлага да не се ползва лекуване с ремдесивир на приети в болница заболели от COVID-19, тъй като този противовирусен медикамент не защищава от гибел, нито от тежки форми на заболяването, заяви AFP.

" Антивирусният медикамент ремдесивир не се предлага за пациенти, признати в болница с COVID-19, колкото и тежко да протича заболяването, тъй като няма доказателства, че усъвършенства възможностите за оцеляване, нито че разрешава да се избегне слагането на уред за изкуствено дишане ", се споделя в официално съобщение на СЗО, представено от bTV.

СЗО съобщи това, откакто екип от специалисти разгласява своите изводи в здравното списание Би Ем Джи. Експертите акцентират, че има възможност от съществени странични резултати от медикамента. Разработен против ебола, този препарат е продаван от лабораторията „ Гилиъд “ под комерсиалното име “Веклури”. На 3 юли той стана първият медикамент против COVID-19, позволен на европейския пазар.

Преди време СЗО съобщи, че единствено кортикостероиди като дексаметазон и хидрокортизон са потвърдили своята резултатност при лекуване на тежки форми на коронавирусна зараза, съобщи ТАСС. Българското държавно управление даде няколко милиона лв. за пазаруване на ремдесивир, като разнообразни представители на здравните управляващи на няколко пъти подчертаха, че българските Коронавирус пациенти понасят добре лекарството и проучването на Световната здравна организация има методологически пропуски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР