Световната здравна организация отложи проучването си за произхода на пандемията

...
Световната здравна организация отложи проучването си за произхода на пандемията
Коментари Харесай

СЗО удари на камък с проучването за произхода на COVID-19

Световната здравна организация отсрочи изследването си за произхода на пандемията от ковид заради проблеми със събирането на данни , оповестява ТАСС.

Епидемиологът на СЗО доктор Мария Ван Керхов съобщи, че организацията е възнамерявала да проведе изследването на стадии, само че " този проект се е трансформирал ".

По нейни думи политиката в света във връзка с този въпрос в действителност попречва напредъка за установяването на произхода на вируса и няма да има втори стадий.

През юли 2021 година генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус разгласи, че организацията се приготвя за втора фаза на своето изследване за произхода на пандемията и чака. Тогава той призна, че по време на първата фаза са зародили някои проблеми, изключително във връзка с
 Китай отряза СЗО - да търси произхода на COVID-19 другаде
Китай отряза СЗО - да търси произхода на COVID-19 другаде

Планът за втори стадий изследвания пренебрегвал здравия разсъдък

Вчера стана ясно, че републиканците в Камарата на представителите на Съединени американски щати са почнали следствие на произхода на пандемията от COVID-19, като са поискали информация от администрацията във Вашингтон.

В взаимния отчет от март 2021 година на СЗО и Китай, оповестен след интернационална задача в Ухан, се показва, че най-вероятният сюжет за появяването на COVID-19 е предаването на заболяването от прилепи на друго животно, което след това е заразило хората. Специалистите обаче по този начин и не стигнаха до умозаключение по какъв начин вирусът се е появил на пазара за морски блага в Ухан. Имаше и догатки, че той е
 СЗО има
СЗО има " финален късмет " да разкрие произхода на COVID-19

Нова научно-консултативна група ще търси отговора на въпроса, забранен към този момент близо 2 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР