Световната здравна организация обяви, че всеки десети човек в европейския

...
Световната здравна организация обяви, че всеки десети човек в европейския
Коментари Харесай

СЗО пак със стряскащо изказване. Причината

Световната здравна организация разгласи, че всеки десети човек в европейския район ще бъде инфектиран с COVID-19 до края на тази седмица. 

" Миналия месец предупредихме, че до началото на 2022 година може да бъдат изгубени още половин милион живота, в случай че не предприемем незабавни дейности ", сподели районният шеф на организацията Ханс Клюге на брифинг.

" Мина месец и още 120 000 души починаха, а районът прибави още 10 милиона случая на COVID-19. До края на тази седмица всеки десети човек в европейския район ще бъде инфектиран с COVID-19, което ще бъде доказано с лабораторни проби ".

" Процентът на записаните случаи се е нараснал във всички възрастови групи, като най-високият % е във възрастовата група от 5 до 14 години ", изясни Клюге. 

Подобрената вентилация и потреблението на маски би трябвало да бъдат стандарт във всички начални учебни заведения като част от безвредната образователна среда, като в същото време се заобикаля затварянето на учебни заведения и отдалеченото образование, съобщи районният шеф.

" Ваксинирането на децата би трябвало да се разисква и преглежда на национално равнище ", добави Клюге.

Той акцентира, че наложителните ограничения никога не би трябвало да способстват за увеличение на общественото неравноправие в достъпа до здравни и обществени услуги. Клюге напомни също по този начин, че при въвеждането на ограничаващи ограничения е належащо да се поставят грижи за психологичното здраве на хората и да се предотвратява домашно принуждение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР