Световната здравна организация не препоръчва универсална ваксинация на деца и

...
Световната здравна организация не препоръчва универсална ваксинация на деца и
Коментари Харесай

СЗО се обяви против ваксинацията на деца срещу COVID

Световната здравна организация не предлага универсална имунизация на деца и юноши против Коронавирус, защото има малко случаи на съществено заболяване в тази възрастова група. В допълнение, в редица страни към момента пълнолетното население не е имунизирано. Това се споделя в изказване, оповестено от стратегическата консултативна група от специалисти по имунизация на СЗО, предава БГНЕС.

„ СЗО понастоящем не предлага имунизация на деца и юноши, защото тежестта на Covid в тази възрастова група е ниска и тъй като не е реализирано необятно имунизационно покритие във всички страни “, споделя се изказването.
Започва имунизацията против COVID-19 на деца в област Стара Загора
От на следващия ден, 22 декември, в област Стара Загора стартира имунизацията на деца от 5 до 11-годишна възраст с препарата Comirnaty на Pfize...
Прочети повече
Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус още веднъж обърна внимание на неналичието на правдивост при разпределението на имунизациите по света. „ Докато някои страни в този момент ползват бустерни дози, единствено половината от държавите-членки на СЗО ще съумеят да реализират имунизация на 40% от популацията си до края на годината “, сподели той, цитирайки „ несъответствия в световното предложение на „ ваксини “. Ръководителят на СЗО цитира данни, съгласно които в този момент в света " към 20% от всички дози на имунизацията се употребяват всекидневно за бустерни и спомагателни имунизации ". Липсата на еднакъв достъп до ваксини в света " коства доста животи ", сподели Гебрейесус.

Гебрейесус счита, че са нужни спомагателни ограничения, с цел да се подсигурява еднакъв достъп до ваксини. Той напомни, че в Африка трима от всеки четири здравни служащи не са имунизирани.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР