Световната здравна организация изрази съжаление във вторник, че от откриването

...
Световната здравна организация изрази съжаление във вторник, че от откриването
Коментари Харесай

СЗО: Половин милион души по света са загубили живота си заради Омикрон

Световната здравна организация изрази страдание във вторник, че от откриването на разновидността Омикрон до момента са регистрирани половин милион смъртни случая на COVID-19, като назова този брой "повече от драматичен ".

Ръководителят на СЗО по въпросите на изключителните обстановки Абди Махамуд съобщи, че в международен мащаб са регистрирани 130 милиона случая и 500 000 смъртни случая, откогато в края на ноември разновидността Омикрон беше разгласен за обезпокоителен.

Оттогава той бързо измести Делта като преобладаващ вид на ковид в света, защото е по-заразен, макар че наподобява предизвиква по-малко тежки болести.

"В епохата на ефикасните ваксини, половин милион души да умрат, това в действителност е нещо трагично ", сподели Махамуд при предаване онлайн в каналите на СЗО в обществените медии, представен от БГНЕС.

"Докато всички споделяха, че Oмикрон протича по-леко, пропускаха обстоятелството, че половин милион души са умряли, откогато той е бил открит ", сподели той.

В седмичната си епидемиологична актуализация за COVID-19, оповестена по-късно във вторник, СЗО съобщи, че през предходната седмица са регистрирани близо 68 000 нови смъртни случая - със седем % повече, спрямо миналата седмица.

Същевременно, броят на новите седмични случаи на заболяването е намалял със 17% до близо 19.3 млн. души.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР