Световната здравна организация изпраща екипи със специалисти и медицински материали

...
Световната здравна организация изпраща екипи със специалисти и медицински материали
Коментари Харесай

СЗО изпраща медицински екипи и материали на Турция и Сирия

Световната здравна организация изпраща екипи със експерти и медицински материали на Турция и Сирия след опустошителното земетресение в двете страни.

СЗО ще изпрати делегация на високо ниво, която да координира реакцията, както и три самолета с медицински консумативи, единият от които към този момент е на път за Истанбул, съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус.

Д-р Иман Шанкити, представител на СЗО за Сирия, съобщи, че потребността от здравни грижи е голяма.

Смъртните случаи от двете страни към този момент надвишават 11 000 души. Длъжностни лица на СЗО пресметнаха по-рано, че броят на починалите може да стигне повече от 20 000 след бедствието.

Шанкити сподели, че има и хиляди ранени, а след години война сирийската здравна система е в доста затруднено състояние.

Директорът на СЗО за изключителни обстановки Майк Райън съобщи, че поддръжката за психологичното здраве също е от решаващо значение за оживелите, както и за други настоящи медицински потребности. СЗО отпусна 3 млн. $ като първична реакция.

Роб Холдън, който е началник на СЗО във връзка със земетресението, съобщи, че доста хора се нуждаят от поддръжка за " главните витални потребности ", като чиста вода и заслон при утежняване на метеорологичните условия.

След земетресението развален път сред двете страни беше поправен, с цел да се транспортират разнообразни материали към Сирия, съобщи ДПА.

СЗО към този момент може да достави на жертвите от бедствието в Северна Сирия артикули от първа нужда от склад в Турция, сподели Батир Бердикличев, представител на СЗО в Турция.

Два товарни самолета със артикули от СЗО са подготвени да излетят, като първият ще дойде в Дамаск в четвъртък, а вторият в петък.

По-рано, защото съгласно нея Турция получава огромни количества помощи, а тя остава подценена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР