Световната шампионка в овчарския скок от Доха 2019 Анджелика Сидорова

...
Световната шампионка в овчарския скок от Доха 2019 Анджелика Сидорова
Коментари Харесай

Сидорова отново оглави световната ранглиста за сезона с 4.90 м

Световната шампионка в овчарския скок от Доха 2019 Анджелика Сидорова още веднъж излезе преди всичко в планетарната класация за сезона. Рускинята завоюва надпреварата “Общоруски фестивал на овчарския скок “ с 4.90 метра и измести от върха американката Санди Морис, която имаше 4.88 м.

Сидорова изиска летвата да бъде качена и на 5.00 м, само че направи три несполучливи опита на тази височина.

При мъжете успеха заслужи Тимур Моргунов с 5.65 м.

View this post on Instagram

" Много съм удовлетворена, че си върнах най-хубавия резултат в света за сезона. Не е срамно да завърша сезона по този начин. Първоначално малко се разтрепервах, само че когато стигнах до 4.90 м, пристигнах на себе си и взех решение, че би трябвало да се опитам да скоча 5 метра. Но скачането на тази височина се оказа страхливо, би трябвало да го опитваме по-често ", показа Сидорова след надпреварата.
" Разбира се, че има известна психическа преграда преди тази височина. Бих желала да имам колкото се може повече надпревари на високо равнище, където адреналинът да те кара да скачаш допустимо най-високо. Но самата цифра не ме плаши, това е единствено идната стъпка ", добави рускинята, която завоюва международната купа в Доха с 4.95 м.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР