Световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова заплаши със

...
Световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова заплаши със
Коментари Харесай

Стефка Костадинова ще съди шведски журналист за клевета

Световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова заплаши със съд шведския публицист, който в телевизионно предаване в родината си съобщи, че тя е употребявала допинг при слагането на своя връх през 1987 година, като насочи такива обвинявания и към други български спортисти от този интервал.

При присъединяване си в телевизионна викторина Патрик Еквал хвърли обвиняването към президента на БОК Костадинова, макар че различен участник в предаването го предизвести, че може да бъде съден за изказванието си. 

" Според публикувани в българските медии информации някакъв шведски публицист е наговорил в някакво тв предаване обидни и погрешни думи по мой адрес. Яростта му била подбудена от международния връх на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от достижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща международния връх в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил обществено и всички български атлетки от предишното, зачерквайки техните триумфи. Ако това е по този начин, поради името, поради българския международен връх и престижа на родния спорт имам намерение да си потърся правата в съда ", написа в послание към медиите Костадинова днес
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР