Световната номер 2 Каролина Плишкова обяви в понеделник, че е

...
Световната номер 2 Каролина Плишкова обяви в понеделник, че е
Коментари Харесай

Дани Валверду е новият треньор на Плишкова

Световната номер 2 Каролина Плишкова разгласи в понеделник, че е назначила венецуелския ментор Дани Валверду за заместител на испанката Кончита Мартинес, която бе уволнена по-рано този месец.

„ Той бе една от основните ми цели през цялото време “, разкри чехкинята на формалния си уебсайт. 33-годишният Валверду работи с Анди Мъри от 2010-2014 и бе част от водения от Иван Лендъл треньорски щаб, който оказа помощ на шотландеца да завоюва олимпийското злато в Лондон и Ю Ес Оупън през 2012, както и Уимбълдън през 2013. Венецуелецът работи и с Томаш Бердих и първата ракета на България Григор Димитров, а тази година се причисли в щаба на Магнус Норман, който тренира Стан Вавринка.

„ Той реализира фантастични резултати, схваща играта и съм уверена, че има какво да ми даде “, добави 27-годишната Плишкова, която към момента търси първа купа от Големия шлем. Чехкинята показа още, че някогашната състезателка на Украйна за Фед Къп Олга Савчук също се е включила към щаба й преди подготвителния лагер в Тенерифе и първия шампионат за 2020 в Бризбън, където тя ще отбраната купата си от предходната година.

Плишкова, финалистка на Ю Ес Оупън 2016, се раздели с шампионката на Уимбълдън от 1994 Мартинес след сезон, в който завоюва четири трофеи от Женската тенис асоциация и доближи полуфиналите на Аустрелиън Оупън и заключителния Мастърс в Шънджън. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР