Световната номер 1 в женския тенис Ашли Барти се класира

...
Световната номер 1 в женския тенис Ашли Барти се класира
Коментари Харесай

Ясен е финалът при жените в Аделаида

Световната номер 1 в женския тенис Ашли Барти се класира на финала на женския шампионат УТА 500 в Аделаида с награден фонд от 782 900 $, който се играе на твърди кортове. Австралийката се наложи с 6:2, 6:4 над полякинята Ига Швьонтек за 1 час и 28 минути. Швьонтек защитаваше купата си от предходната година.

Решаващо за триумфа на Барти се оказа това, че тя съумя да направи 3 пробива, които направиха разликата и в двата сета. Същевременно фаворитката не загуби нито един път подаването си. Тя приключи с 5 аса.

В другия полуфинал поставената под номер 7 Елена Рибакина от Казахстан направи стабилен мач и победи с 6:4, 6:3 японката Мисаки Дой.

"Беше в действителност мъчно. Започнах да играя постепенно в мача и се представях нерешително. Тя игра доста добре, а аз съм щастлива, че победих. Сервисът ми в действителност ми оказа помощ през днешния ден ", сподели Рибакина, която направи два пробива във втория сет. Тя си сложи за цел да приключи годината с Топ 10 на света и да играе добре на шампионатите от Големия шлем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР