Световната и трикратна европейска златна медалистка по бокс, както и

...
Световната и трикратна европейска златна медалистка по бокс, както и
Коментари Харесай

ЧУДЕСНО! Станимир Петрова с квота за Олимпиадата

Световната и трикратна европейска златна медалистка по бокс, както и четирикратна носителка на Купа " Странджа " Станимира Петрова си обезпечи орден от Европейските игри и квота за Олимпиадата в Париж.

Една от водещите ни националки пречупи съпротивата на ирландката Дженифър Лийн и се класира за полуфиналите в Полша. Успех, който й донесе най-малко бронзово отличие и виза за Игрите след година.
 
Станимира се оправи по безапелационен метод със своята задача. Тя надигра изрично противничката си, като бе с класа над Лийн, с цел да вземе победа с 5:0 гласа. Опитната ни националка усети тъкмо дистанцията и с съвършено готови офанзиви не даде опция на съперничката си да й обърка проектите.

Така Петрова си обезпечи място на Олимпийските игри за трети път в кариерата си. Тя зае девета позиция както при дебюта си в Рио 2016, по този начин и в Токио 2020. За място на край в Краков Станимира ще срещне Чарли Дейвисън (Великобритания). Мачът е на 30 юни от 14:00 часа.

До края на деня ни чакат още четири дуела с българско присъединяване. Около 15:45 часа Радослав Росенов (63.5 кг) ще има тежка задача против европейския вицешампион и бронзов медалист от Световното състезание при 67-килограмовите Лаша Гурули (Грузия). 19-годишният ни гений, който е петкратен европейски първенец при подрастващите, дотук направи два доста мощни мача и остави страхотни усещания с изявите си.

Светлана Каменова ще боксира на кръг А във вечерната сесия. Двукратната международна бронзова медалистка и двукратна европейска вицешампионка ще срещне представителката на домакините Юлия Шеремета. Двубоят е в категория до 57 кг.
 
Битката за квоти ще закрие Хавиер Ибаниес. В същата теглова дивизия натурализираният кубинец ще се изправи против европейският вицешампион Артур Базеян. Мачът с арменеца, който е повтаряне на полуфинала от Европейското състезание в Ереван предходната година, е на кръг А, към 20:45 часа.

Последен в програмата е Йордан Морехон. При най-тежките (+92 кг) той ще боксира за най-малко бронзов орден против литовеца Йонас Язевичиус. Мачът им ще се организира на кръг Б към 21:45 часа. В тази категория квоти за Париж печелят финалистите, тъй че националът ни се нуждае от две победи, с цел да стигне до виза за френската столица.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР