Световната федерация по футбол (ФИФА) ще плати по 2 милиона

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) ще плати по 2 милиона
Коментари Харесай

ФИФА ще плати по 2 милиона авансово на петте държави от Африка, които се класираха на Мондиал 2018

Световната федерация по футбол (ФИФА) ще заплати по 2 милиона $ предплатено от наградния фонд на Мондиал 2018 на петте африкански фут/олни федерации, които ще вземат участие. Конфедерацията по футбол на Африка (КАФ) съобщи, че съглашението ще помогне на тези тимове да уредят въпроса с наградите на играчите, който избухва с цялостна мощ съвсем на всяко състезание.

Египет, Мароко, Нигерия, Тунис и Сенегал ще показват Черния континент на този футболен конгрес, а в предишното отбори като Гана, Сенегал, Кот д'Ивоар, Камерун са били на прага да бойкотират мачове поради неполучени пари от квалификациите.

Всяка от 32-те страни-финалистки получава от ФИФА по 1,5 милиона $ за подготовка плюс най-малко по 8 милиона $ от наградния фонд. Световният първенец ще получи 38 милиона $.

" Скандалите в тимовете, неналичието на финанси за подготовка и награди, се отразяват доста неприятно на имиджа на африканския футбол и въздействат на представянето на футболистите”, се споделя още в изказване на КАФ.

Последните случаи бяха от Световното състезание в Бразилия: Камерун дойде със забавяне, държавното управление на Гана даде от бюджета 3 милиона $, с цел да бъде предотвратена стачка, а играчите на Нигерия прекъснаха подготовка, откакто разБраха, че в този ден няма да си вземат парите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР