Световната атлетика създаде проблем с обявяването на решението златните олимпийски

...
Световната атлетика създаде проблем с обявяването на решението златните олимпийски
Коментари Харесай

Световната атлетика бе критикувана и от Британската олимпийска асоциация за паричните награди за шампионите от Париж 2024

Световната атлетика сътвори проблем с оповестяването на решението златните олимпийски медалисти от Игрите в Париж да получат парични награди, счита ръководителят на Британската олимпийска асоциация Анди Ансън.

Критики последваха обещанието на президента на Световната атлетика Себастиан Коу да награди олимпийските първенци от Париж с 50 000 $, а Ансън е следващият, сложил под въпрос края на 128-годишна традиция.

" Мисля, че това, което не беше ОК със известието от предходната седмица е, когато един спорт прави нещо без да пита и не включи останалите спортове, Международния олимпийски комитет и националните олимпийски комитети ", разяснява Анди Ансън пред телевизия Sky Sports.

British Olympic Association CEO Andy Anson sat down with Sky`s to discuss World Athletics` announcement that they would give gold medallists a cash prize.

Anson lamented the fact the group decided to go it alone with their initiative ️
— Sky News (@SkyNews)

" Те основават проблем, тъй като в този момент останалите спортове ще бъдат изпитани или даже сложени напрегнат от спортисти, които дават за образец това, което прави атлетиката. Това е полемика, която можем да проведем, само че би трябвало да бъде направена в подобаващото време и място, то дружно ", сподели той.

Други спортни федерации наподобява останаха сюрпризирани от хода на Световната атлетика, която разгласи и парични награди за сребърните и бронзовите медалисти от Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 година.

Президентът на Международния колоездачен съюз Давид Лапартиен към този момент съобщи, че Световната атлетика не е разискала с други федерации решението си и че то опонира на олимпийския дух.

Ансън добави, че силата на олимпийското семейство е била, че всички спортове работят дружно.

" Това е методът да се оправяме с сходни въпроси и не мисля, че е изключително уместно един спорт да афишира сходно нещо по този начин. Става дума за дребна сума и то единствено за златните медалисти, само че несъмнено има риск от двоен стандарт, а ние не желаеме това да се случва ", разяснява още той.

Световната атлетика анонсира, че награден фонд от 2.4 милиона $ ще бъде разпределен сред 48-е първенци в този спорт от Париж 2024.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР