Светослав Петров беше официално представен като новият старши треньор на

...
Светослав Петров беше официално представен като новият старши треньор на
Коментари Харесай

Светослав Петров: Зареден съм с голяма амбиция, искам Етър да е печеливш отбор

Светослав Петров беше публично показан като новият старши треньор на Етър Велико Търново и още в първото си изказване като ментор на " виолетовите " разгласи, че е безпределно стимулиран да помогне на отбора в този сложен миг.

Бившият футболист, който за последно бе отпред на Септември показа, че доста неща би трябвало да се трансформират в редиците на Етър и добави, че ще работи за това тимът да не се намира на сегашната си позиция в края на сезона.

" Явно е, че много неща би трябвало да се трансформират. И като футболист съвсем всичко съм постигнал с труд и голяма мотивация, която като треньор ме следва неразделно. Така че съм зареден с огромна упоритост да променим нещата и в края на сезона Етър да не се намира на тази позиция. Който от играчите желае да работи по моя метод – супер, който не – си е за негова сметка ", стартира Петров.

В треньорския щаб на Етър други промени няма, като помощници остават Калоян Чакъров и Марин Стефанов, като новият ментор сподели положителни думи и за своя предходник Емануел Луканов.

" Мога да кажа единствено положителни думи за Емо Луканов, тъй като се познаваме от дълго време с него и съм с доста положителни усещания. Има една добра основа, само че за жалост във футбола не постоянно се реализират резултатите. Обадиха ми се от Етър, организирахме след това дълъг диалог. Доста мачове на " виолетовите " изгледах с изключение на този с Арда онлайн, гледах с Пирин, Черно море, имам визия за тима. Надявам се в късото време до мача с Хебър да срещна футболистите с концепциите, които имам по развиването на тима. Познавам по-голямата част от тях – работил съм с Ивайло Димитров, с Мартин Николов, засичали сме се с Тошев, Бакалов, да не изреждам всички. Имам взор, само че въпросът е кой какво демонстрира на терена. Може да сме най-хубави другари, само че в случай че не съм задоволен, ще седи на пейката ", безапелационен е Светослав Петров.

Треньорът на Етър разкри още, че най-вече държи на отборната игра и тактическата дисциплинираност, а също така изрази мнение, че казусът при " виолетовите " към този миг е психически.

" Обичам да имам близка отдалеченост с играчите, само че за жалост границата е доста тънка и част от тях не осъзнават това. Най-важното за мен е отборната игра и тактическата дисциплинираност, тъй като не разполагаме с футболисти, които самостоятелно могат да решат изхода на даден мач. Ако Етър не стои добре като тим във всяка една минута от мача, ще му бъде мъчно да реализира резултати " разяснява някогашният първенец с ЦСКА.

" Спортно-технически имаше някои неща, които не ми харесаха в последния мач. Но избирам тези неща да ги разясняваме вътре в съблекалнята с футболистите. Основният проблем е психически, което е обикновено след тези отрицателни резултати, другояче имат нужните качества. Психологията и мотивацията не трябва да се подценяват във футбола и ще работим тъкмо в тази посока. Искам Етър да е печеливш тим, който знае какво прави на терена и печели точки. За да сме в края на сезона на мястото, което заслужават тимът и градът ", приключи Светослав Петров.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР