Светослав Дяков е може би най-голямата легенда на Лудогорец. Железният

...
Светослав Дяков е може би най-голямата легенда на Лудогорец. Железният
Коментари Харесай

Светльо Дяков: На 90% това е последният ми сезон във футбола

Светослав Дяков е може би най-голямата легенда на Лудогорец. Железният халф записа впечатляващите 352 мача за " орлите " във всички шампионати (246 в елита, 78 в Европа, 28 за купи и суперкупи), като взе участие при всяка една от десетте трофеи. Бившият капитан на първенците беше в Разград, с цел да гледа дуела с Мидтиланд, финален от груповата фаза на Лига Европа за отбора на Станислав Генчев. В понеделник обаче Дяков ще излезе на " Хювефарма Арена " за пръв път като противник на Лудогорец с неговия Пирин в финален мач за 2021 година за благоевградчани. " Мач Телеграф " се свърза с някогашния капитан на " орлите " и националния отбор, който приказва за завръщането си в Разград, за актуалната обстановка в Лудогорец и за протичащото се в Пирин.
 Лудогорец приема Пирин с късмет да се откъсне с още на върха
Лудогорец приема Пирин с късмет да се откъсне с още на върха

Мачът е от 16:30

Светльо, по какъв начин се чувстваш в Пирин съвсем половин година откакто се върна?

- Чувствам се добре. Родният тим ми е това. Много желаех да поиграя още веднъж за отбора. Щастлив съм, тъй като съм покрай фамилията си, до приятелите...

Какво ти липсва?

- Липсват ми точките на Пирин. За клуб като нашия не е обикновено да сме на предпоследно място в класирането. В съблекалнята настроението е чудесно. Но обикновено допуснахме доста неточности, и то в последните минути. След зимната подготовка ще видите друго лице от Пирин, в това съм сигурен. Доста по-добре ще се представим напролет. Не забравяйте, че дойдохме доста нови играчи, трябваше ни време, с цел да се напаснем.

Може и да имахте доста проблеми през есента, само че спряхте ЦСКА...

- Ние можем да вземем точки от всеки един тим. Някъде се получава, някъде не. ЦСКА си има управление и треньори. Но съгласно мен играта им е надалеч от това, което би трябвало да демонстрира тим като ЦСКА. Имат голяма фенска маса, с която в случай че играят мощно, доста мъчно някой ще може дати спре.
 Таско Тасков: Давам обществено заричане, че Пирин няма да изпадне
Таско Тасков: Давам обществено заричане, че Пирин няма да изпадне

" Който желае, може да се басира с мен "

Доста бурни изглеждаха времената на Уорън Фийни в Пирин. Как ви се отрази неговата промяна?

- След като треньорът си е тръгнал, значи ние, играчите, не сме си свършили работата. Фийни е добър човек, страховит експерт. Но знаете по какъв начин е - първо го отнася треньорът.

Кой би трябвало да е идващият треньор на Пирин? Много имена се спрягат.

- Ръководството ще реши. Аз желая да оставят актуалните треньори - Митревски и Михтарски. Това са локални хора, а ние, в Благоевград, си обичаме локалните.

Можеш ли да обещаеш на почитателите, че Пирин няма да изпадне?

- Избягвам да давам обещания. Но Пирин няма да изпадне, името си бих заложил. Изпадане даже е малко обидно в едно изречение с Пирин. Трябва да покажем какво можем след Нова година.

Може ли да се каже, че Пирин е тим от капитани, тъй като тук сте ти, Бодуров, Манолев...

- Освен с футболни качества, ние постигнахме триумфи в другите си тимове и с характерите, които притежаваме. Това е едно от най-важните неща. Знаете ли, че когато се върнах в Пирин даже усетих терзание като знам с какви футболисти ще работя. Истинско наслаждение е да играем дружно.
 Официално: Пирин се раздели с Уорън Фийни
Официално: Пирин се раздели с Уорън Фийни

Той им благодари

Няма по какъв начин да не те запитвам и за Лудогорец след десетте години, които изкара в тима. Каква оценка би дал на представянето на тима в Европа?

- Нито тази година, нито предходната ми хареса представянето на Лудогорец. Истината за този тим са евротурнирите. Много се надявам последните две участия в групите да бъдат бързо забравени. Сигурен съм, че това ще се случи скоро и Лудогорец още веднъж ще играе в Шампионската лига.

Когато бе отстранен Олимпиакос, изглеждаше по този начин, като че ли новият мощен Лудогорец към този момент е основан...

- Не съм в кухнята, въпреки и да подкрепям контакт с хората от Разград. Истината е обаче, че след Олимпиакос нещо се пречупи и тимът игрово потегли стремително надолу. Дано се оправи по-бързо това нещо. И още веднъж да виждаме оня отбор, който радваше цяла България с представянето си.

Виждаш ли характери в Лудогорец, които да заменят теб, Марселиньо, Моци, Кешеру, Владо Стоянов...

- Всеки футболист може да бъде сменен, само че ще би трябвало време да се намерят характери. Четири, пет, шест души бяхме огромни персони и огромни водачи. В сложните моменти като сегашния се виждат същинските водачи. А не по изявленията и по медии.

Как ще се чувстваш в Разград в понеделник, когато излезе против Лудогорец с екипа на Пирин?

- Вече един път играх против Лудогорец, само че в Благоевград. Беше необичайно. Но в този момент ще съм на стадиона в Разград, където съм претърпял толкоз хубави моменти, страсти. Дори като приказвам с теб, настръхвам. Но въпреки всичко съм експерт.
 Героят Манолев: Заслужихме си точката
Героят Манолев: Заслужихме си точката

" Трябва да отдадем заслуженото на Фийни "

От Разград споделиха, че след края на кариерата ти те чакат на пост в клуба. Кога смяташ да спреш да играеш?

- На 90% това е последният ми сезон във футбола. Има още 6 месеца, дано забележим какво ще се случи, да реша дефинитивно. Но мисля в действителност да не играя повече професионално. Точно поради това се върнах в Пирин - родният ми тим, който ми даде доста. Но това, че в Лудогорец незабавно след края на кариерите си работа започнаха Козмин Моци и Владо Стоянов, демонстрира, че в Разград работят по европейски.

Как виждаш в профил борбата за купата?

- Пристрастен съм, знаете. Ако би трябвало да бъда справедлив, чисто игрово, даже и освен това разтърсено положение, Лудогорец превъзхожда всички останали. Честно да ви кажа, желая другите тимове да вдигнат равнището. Сега обаче не виждам мощния съперник. Лудогорец има 20 положителни футболисти и построен жанр. Хегемон и владетел... Трудно някой може да ги спре.
 Край на финансовия парадайс в Пирин
Край на финансовия парадайс в Пирин

Драстично понижават заплатите в клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР