Светлините на коледната елха на Добрич ще бъдат запалени от

...
Светлините на коледната елха на Добрич ще бъдат запалени от
Коментари Харесай

Коледната елха в Добрич ще светне на 5 декември

Светлините на коледната елха на Добрич ще бъдат запалени от кмета Йордан Йорданов на 5 декември от 17.00 часа.Това оповестиха от пресцентъра на Община Добрич. Община Добрич към този момент втора година залага на жива коледна елха, която бе засадена до естрадата на площад „ Свобода “.
Дръвчето е високо 12 метра и за поредна година ще способства за празничната атмосфера на площада. Общината се погрижи за неговото накичване с над 4 000 светещи лампички, коледни декорации и сребърни гирлянди. За всички деца, които дружно с кмета ще възпламенят светлините на коледната елха тази година, като част от украсата ще бъдат сложени светещи триизмерни шейна и елен. Дядо Коледа ще дойде със своята свита на файтон. Звездно небе със светещи коледни звезди ще бъде сложено в центъра на града.
Амбицията на Община Добрич е администрация и жителите дружно да приготвят коледния празник. По тази причина Община Добрич разгласи два състезанието, в които са ангажирани от най-малките до бизнесмените в града. Първият конкурс е за направа на коледна картичка с присъединяване на възпитаници от I до IV клас, които ще могат да творят и да употребяват своето коледно въображение. Вторият конкурс е провокация към компании и бизнесмени, които желаят да зарадват своите сътрудници и другари с красива коледна витрина. За най–атрактивните общината е планувала дарове от живи туи.
По остаряла българска традиция Община Добрич ще посрещне Новата 2018 година с национална музика и с празнично българско хоро. За всички жители е планувана по чаша вино, а празничните илюминации ще огласят настъпването на Новата година. През деня на 31 декември от 11.00 часа жителите на Добрич и гостите на града ще бъдат поздравени с концерт на ПФА „ Добруджа “ с основен живописен началник Стоян Господинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР