Светлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика

...
Светлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика
Коментари Харесай

Светлана Тилкова-Алена в ПИК и Ретро: Отказвам да направя хороскоп на Кирил Петков, идат тежки дни за България

Светлана Тилкова-Алена е приключила интернационалните стопански връзки и икономическа публицистика във ВИИ „ Карл Маркс “ – в този момент УНСС. Дълги години е практикувала специалността у нас и в чужбина. Изучава нумерология от 1971 година, а астрология от 1977 година При двумесечния си престой в Япония в науката я вкарва японски астролог. В интервала 1983-1984 година учи постоянно астрология и психоанализа в Съединени американски щати – Ню Йорк, когато за пръв път среща своята учителка Линда Гудман. През 1993 година Гудман ѝ слага задачата да продължи проучванията си и да развива науката нумерология и по-специално кармичната нумерология и кармичната астрология. Автор е на 77 книги и повече от 234 хиляди хороскопа. Създател и създател на сп. „ Кармичният кръг “, излизащо всеки месец от януари 2001 година
свързани новини146544на 26.12.2021
Алена е единствената българка, член на Германския съюз на астролозитe DAV. От 2006 година е член на Международната астрологична асоциация ISAR, а от 2015 година и на Американския астрологичен съюз.

През 2010 година с решение на Германския астрологичен съюз е определена да оглави българския филиал на Германския астрологичен съюз и да бъде негов ръководител.

Книгата ѝ „ Универсалната матрица на Питагор “ излезе на немски език през октомври 2019 година

– Алена, какво демонстрира вашият астрологичен разбор – задава ли се по-добра нова година за България, има ли съображение за някакъв оптимизъм?

– Очаква ни трета подред сложна година от девет вероятни. На 4 април народът направи своя избор и направи 2021-ва годината на световна смяна, отрицателна за идващите девет години. Спасителните точки, в които имаме късмет да подобрим ситуацията си, са краят на 2023-та (вече е съвсем невъзможен), краят на 2026 година (малко вероятен) и последният период – 2030 година Вече сме стъпили на неверния път, а излизането от него не е елементарно дори и при най-хубаво предпочитание. Такива са астрологичните заложби, имената на ръководещите са детайлност.

Годината на Венера, 2022-ра, повтаря като осцилация и планета шеф политически и стопански спешната 2013 година и стъпва върху наследството на предходните три години поради осцилация 6 – нумерологичното число на Венера. Дали годината ще е по-лека или по-проблемна от 2013-та, към този момент зависи от метода, по който се ръководи страната.

През 2021 година господстваха Злобата, Омразата и Агресията освен в публичен, само че и в личностен проект и на битово равнище, които и през 2022 година може да не позволен да се възцари успокоение и да продължат да гонят нереалните си цели без оглед на средствата.

Предстоят ни 365 дни, в които редът и хармонията ще бъдат принудително налагани от малцинството по отношение на болшинството.

През първите месеци на 2022 година към момента сме заслепени от страстите и разрухата, която сами позволихме да нахлуе в битието ни през миналата година на Меркурий. Заменихме стремежа си напред и нагоре с непредвиден поврат обратно и надолу, скрити зад високопарни лозунги за висок морал и честност, стъпили върху погазена конституция. Постоянните високопарни, само че лъжовни думи, повторени хилядократно, се възприеха за истина. Вместо позитивната същина на Меркурий, подтикваща към търсене на разговор и съгласие, умишлено беше употребена отрицателната – на непрекъснатата неистина и наглите измами, размътващи главите на по-лековерните, неинформирани, невежи и прочувствено пристрастни хора. Да не забравяме, че Меркурий с изключение на занаятчия на речта е и патрон на лъжците и измамниците.

Позабравено остаряло статукво облече нови облекла единствено и единствено да се докопа до властта, а късата памет на народа от суверен го трансформира в използван, макар че ще мине време, до момента в който осъзнае този факт. Тази част от хороскопа ми за 2022 година съм я написала преди осем месеца. С новото държавно управление към този момент е реалност, нали? Промяната като че ли се оказва замяна. И болшинството се радва.

В годината на Венера здравето на всеки от нас е разследване както от заложеното в персоналния му хороскоп, по този начин и от отрицателните страсти, надълбоко пропили телата и душите ни в предходните две години. В годината на равносметка здравето ни ще изиска своето, а то за мнозина няма да е положително.

Поредната сложна година за народа и страната и обществото, в която ще получим единствено това, което сме заслужили с думи и каузи в предходните години.

– Пред какви нови провокации и катаклизми ще бъдем изправени?

– С провокациите на сложния и бедния ни живот сме привикнали, с естествените катаклизми също. Не можем да ги избегнем, само че и не можем да ги предвидим като астрологично пресмятане. Земетресения, урагани, не е допустимо.

През 2022 година само сигурни са пороите, предизвикващи наводнения. Нептун е в Риби до 2025 година Период на крайности. Вода ще има, само че по-често, вместо да се радваме на напоителен дъжд, ще бъдем пострадали от дълги засушавания и унищожителни порои. Разлика от 2021-ва няма да има.

За порои и наводнения би трябвало да сме готови от януари до април в това число, суша и наводнения през май, юни, юли, август 2022 година Няма по какъв начин да ги избегнем, само че и няма да се подготвим – българинът не има вяра, че ще го споходи злополучие, а когато го споходи, чака Господ да слезе и да го избавя поради персоналното му безхаберие.

Ако актуалното държавно управление на Петков има вяра, че ще ръководи четири години, занапред да предупредя, че огромното злополучие ще стартира през 2025 година, когато Нептун премине от Риби в Овен, и всеки ще усети внезапно и мъчително настъпването на Огнената епоха, която не е натурален естествен стадий в живота на Земята, а изкуствено създание, второстепенен отрицателен артикул на човешкото съществуване. Пожарите ще се усилват, температурите ще нарастват, а Нептун ще разпалва огъня, като ускорява отрицателните черти на хомо сапиенс и в това време ни лишава от вода.

На 31 март 2025 година Нептун минава в огнения Овен, настава времето на пожарищата и четиринадесетгодишната суша.

Огънят ще е ежедневното ни съществуване. Ще плачем за вода, само че вода няма да има. И като си припомните, че в България над 80% от питейната вода се губи по тръбопроводите, сме си за окайване. Четирите години веднага ще отлетят и знам, че нищо няма да е свършено, с цел да си спестим неволите от безводието и естествено, нечовешкото безхаберие, а злата природа ще ни е отговорна.

– Новото държавно управление ще успее ли да откри решение за тежките рецесии в страната и каква „ смяна “ да чакаме – ще бъде ли овладян скокът на цените, или ни чака тежка зима?

– Със сигурност зимата няма да е като при Виденов, а и доста тежки зими сме претърпели. Какво е още една повече. Ако държавното управление успее да овладее спекулата с цената на тока, ценовият скок за всички артикули и услуги може и да се успокои. Няма да е елементарно с горивата, до момента в който играчите на световния пазар не реализиран техните си цели, само че по какъв начин ще подходи държавното управление – не знам. Чухме, че президентът първо го интересува смяната в правосъдната власт, като че ли се опасява от нещо този човек. Всичко друго е разследване, а на народа промяната в правосъдната власт му е последната грижа, до момента в който неналичието на питейна вода и в този момент му е проблем в огромна част от България. Усмихнатият лидер и представител на държавното управление потегли с огромни и доста обещаващи заявления, само че знаем, че обещаването не е като даването. Смяната на поколенията в държавното управление е реалност, който е астрологично съдбоносен отпреди две години. В това отношение обстановката е предизвестена. Част от тези хора нямат никакъв политически опит и също така са приключили и работили в страни, изцяло разнообразни като просвета и нрав от тези на българското общество. Тъй че или бързо ще катастрофират, без значение от кукловодите зад тях, или ще ни изненада непредвидена смяна. Но българската народопсихология е жилаво многовековно статукво, няма елементарно да се даде на младежта.

– А вижда ли се краят на Ковид рецесията?

– Далеч сме от края на тази болест, още дълго ще шества по планетата. Ще напомня какво бях написала през октомври 2020 година – допуснем ли трета вълна през януари и четвърта след средата на лятото 2021-ва, никакви астрологични прогнози няма да са вероятни. Оставяме се на Съдбата и в очакване вирусът да отслабне посредством постепенни разновидности и последователно да се трансформира в сезонен грип. Колкото повече хора се имунизират, толкоз по-бързо коронавирусът ще отслабва. В моето семейство всички сме се ваксинирали към този момент и с третата доза и това е обикновено поради века, в който живеем. В България, както постоянно, обстановката е по-различна. Страх ги е хората не от Ковида и че убивал, а да не ги чипират.

– Какво демонстрира хороскопът на новия министър-председател Кирил Петков? Има ли той качествата да ръководи страна? И какво се крие зад неговата усмивка?

– Ще отговоря по друг от нормалния метод: не искам да направя известна астрологична прогноза на новия министър председател на България. Вече съм писала задоволително преди изборите. Нито ще показвам негативите му, тъй като, когато ги осъзнае и реши да ги промени, ще е с цел да потвърди, че аз нямам познание и умения да се занимавам с неговото великолепие. Ако в миналото си изиска персонално прогноза, може да има шанс да я получи, само че не е несъмнено дали ще разреша да попадне измежду хората, които и слепци да са, ги превеждам над бездна без мост, в случай че не се случи знамение и питането е обвързвано с просперитета на България.

Когато един човек е решил, че може да ръководи, би трябвало да има постоянна поддръжка, само че измежду неговите министри такива не виждам. Има младежи, които нямат визия от това що е България, от нравите и обичаите, а с цел да се научат, им би трябвало време, не книжки и разкази на родители, баби и дядовци.

Усмивката му, на моменти не на място, не приказва за сексапил и доброжелателност, а за опит да прикрие комплекси или качества, които знае, че биха му попречили да ръководи или хората да го одобряват подобен, какъвто е. Предпочитам да одобрявам всеки с същинското му лице, а не с усмихнатата му маска и това, което ще видя, няма да ме разочарова, тъй като подобен го е основал Твореца.

– Какъв времеви небосвод давате на новото държавно управление и комплицираната четворна коалиция и какви подводни камъни могат да го разклатят?

– Времевият небосвод като астрологично пресмятане е явен – най-малко четири месеца живот на държавното управление. От февруари нататък в планетарните конфигурации стартират да доминират спешни аспекти.

Съдбата и планетите не са доброжелателни към четирите партии, които дефинирах като орел, рак, щука и къртица. На най-малко на три от обединенията им е безразлично положително или зло ще сторят на народа. Важното е да бъде угодно на тях и на тези, които им дърпат конците.

Сигурна съм, че държавното управление на Петков желае да има небосвод от четири години, както и знам, че в него има виновни хора, мислещи за народа, както и други, към този момент потриващи ръце за предстоящи далавери. Нищо друго по отношение на което и да е държавно управление. В България всяко ново държавно управление идва със поръчка да изкорени корупцията, както и с декларацията, че всичко наследено от миналата власт е неприятно и би трябвало да бъде разрушено. С този нрав все ще си бъдем на опашката на Европа, все градим и все неприятно, и все от нула почваме.

Хоризонтът на актуалното ръководство като първа астрологична вероятност може да е единствено четири месеца. Причината е, че главният фактор за продължителността на живота на едно държавно управление е мигът на полагане на клетвата. Този момент дефинира звездната карта на неговото раждане с всичко заложено в нея. Ще дам образец с третото държавно управление на Борисов. Това държавно управление просъществува в цялостния си мандат с помощта на Корнелия Нинова. Както споделих тогава, тя му постла червен килим. Какво се случи? Денят на клетвата беше отличен, само че имаше един часови период, който трябваше да бъде избегнат за полагането на клетвата, тъй като предопределяше предварителни избори. Партиите си споделяха встъпленията и нещата отиваха на зле, клетвата да бъде тъкмо в нежелания период. И тогава госпожа Нинова, като взе думата и стартира да громи ГЕРБ, та повече от половин час. Опасният период мина, третото държавно управление на Борисов изкара мандата си. Та в този смисъл по-важно е не кой е в държавното управление, а мигът на клетвата.

Какви са подводните камъни пред ръководството, няма да кажа. Смятам, че това ръководство ще донесе проблеми на България в световното ѝ позициониране, а ръководството на министерствата е въпрос на умелост и честност. Ако кажа какви са спешните точки, значи им посочвам пътя, по който да ги преодолеят. И тогава с моите камъни по моята глава. Ще се опитат да ме дискредитират като астролог, както се пробваха да го създадат, вадейки извадки от астрологичните ми прогнози за президент, и в това време и осигурявайки компютърно манипулиран избирателен комфорт на Радев и хоп, доживяхме след 20 години Алена да направи неверна политическа астропрогноза.

В интерес на астрологичната истина би трябвало да кажа, че и без компютърните пренасочвания на гласове Радев си заслужи успеха с неизменимото си държание. Борисов с непрекъснато неверните си дейности му я сервира на тепсия и забравилите да подсетя, че това го написах за пръв път предходната година по време на митингите. А шансът на Радев преди три години беше нулев за втори мандат.

– Как ще се трансформират държанието и стилът на президента Румен Радев през втория му мандат?

– Манталитетът на президента е непрекъснат. Цял живот е бил боен, или е командвал, или е изпълнявал заповеди. Сега ще е същото, само че в по-мека форма, тъй като на пръв взор е спечелил войната против Борисов. Думите му би трябвало да омекнат, държанието също, допуска се, че е измежду съидейници с хората от държавното управление, в което планетарните конфигурации ме карат надълбоко да се колебая.

– Ще работи ли той в естетика с кабинета и Народното събрание, или се задават нови спорове?

– Не е нужна астрологична прогноза, макар че съм направила калкулации, с цел да кажа, че споровете са неизбежни. Тях и в този момент ги има, само че са мощно потиснати поради общата цел, сплотяваща Радев и „ Промяната “. Надали ще отнеме доста време обществото да разбере за тези несъгласия. Президентът ненадейно и за него може да се окаже единствено с представителна функционалност, тъй като при несъгласия няма по какъв начин да смъкна министър-председателя от поста му, даже да смъкна доверието си от държавното управление.

– Приключва ли ГЕРБ дефинитивно с ръководството?

– На този стадий – да! Такива са астрологичните предпоставки. Борисов от дълго време не е любим на Съдбата, съобщи мен и България. Жалко е, това го пиша от октомври 2020 година, че Борисов умишлено унищожава партията си, разгонва кадърни хора с опит, заобикаля се с лицемерни използвачи, които го ласкаят какъв брой е популярен, до момента в който той с всяка своя крачка върви към политическото си пенсиониране. В момента Борисов е хързулнал ГЕРБ по пътя на Българска социалистическа партия, ръководена от Нинова – цялостен погром на партията и 26 депутати. Това чака и ГЕРБ, в случай че не се освободят от политическия мъртвец на Съюз на демократичните сили и в случай че не създадат Борисов почетен ръководител на партията, различен да поеме кормилото. Кадърни хора има.

– Какво политическо бъдеще вещаят звездите за Бойко Борисов през идната година?

– Личната година на Борисов от рождения му ден през 2021-ва до юни 2022-ра е с осцилация, съвпадаща с вибрацията на годината на Венера, което има единствено едно пояснение. Бойко Борисов ще жъне резултатите от своите дейности през предходните девет години и в по-тесен период – от 2017-а насам. Каквото е посял, на това ще се радва, а той пося доста бурени на своята равнища и в България. В този смисъл годината за него е отрицателна, а тя ще повлече за него и една доста самотна последваща 2023-та. Борисов е образец по какъв начин от победител с предупреден четвърти мандат направи безчет неточности, в действителност от митингите през 2020-а той няма нито един верен ход, и е малко евентуално в обозримо бъдеще да възвърне политическата си мощ. Отдавна написах, че с дейностите си той унищожава ГЕРБ и макар многото, реализирано от него през 13-годишното му ръководство, ще направи положително на партията си, в случай че се отдръпна от политиката. Днес Борисов не е политикът, който всички познават, даже не му е бледа сянка. Сякаш различен човек има в неговото тяло и аз съм склонна да мисля, че противоположният път е неосъществим, тъй като няма кой да му помогне, а и към този момент не е любим на Съдбата.

– ГЕРБ твърда съпротива ли би трябвало да бъде в Народното събрание, или да поддържа ръководещата коалиция в името на единодушието и оправянето с рецесиите – какъв е вашият съвет?

– Твърда и словесно нападателна съпротива. Всяко друго държание ще бъде разбирано повратно от обществото като боязън от отмъщение. Да се търси единодушие е неуместно, макар че разсъдъкът и търсенето на съгласие в годината на Венера ще са изявени. Тихата революция в България продължава. ГЕРБ да се държат като на война, а не като Борисов – громи Радев и Промяната на конференции, само че в пленарната зала, където му е мястото, го няма, скри се. От какво го е боязън, не знам. Вероятно и той като Костов се сърди на народа, че не е оценил величието му.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР