Светият пророк Даниил произхожда от царско семейство. 600 години преди раждането

...
Светият пророк Даниил произхожда от царско семейство.
600 години преди раждането
Коментари Харесай

Пророк Даниил вестител на Бог

Светият оракул Даниил произлиза от царско семейство.

600 години преди раждането на Христос, Йерусалим бил високомерен от вавилонския цар Навуходоносор. Храмът на Соломон бил опустошен, а доста попаднали в плен. Сред тях бил напълно младият Даниил.

По своята мъдрост той превъзхождал всички халдейски астролози и магьосници.

Господ дал мъдрост на младежа, дарбата на ясновидството и тълкуването на сънищата. Във Вавилон и в античния езически свят сходно „ изкуство ” се е възприемало за най-висшето и мистериозно познание.

По време на тълкуването на сън оракул Даниил оповестил пред царя поредните царства и величието на последното Царство – Царството Божие: „ Великият Бог даде на царя да знае какво ще стане по-късно. И този сън е истина! Небесният Бог ще издигне царство, което в никакъв случай няма да бъде разрушено. Той ще унищожи и унищожи всички кралства, само че това ще остане постоянно. “

Изминали повече от 30 години от първият сън на Навуходоносор и още веднъж имал сън, който мощно го уплашил. Когато оракул Даниил го чул, той бил надълбоко обезпокоен: уважавал царя, само че му поискал всичко най-хубаво, тъй като научил каква горчива орис беше предизвестена за краля.

Горделивият цар, заслепен от блясъка на своето царуване, не запомнил за предизвестието, обещано му от оракул Даниил. Той траял да украсява столицата си и да се надига, а година по-късно го сполетяло тежко наказване, показано му в съня: той получил една от най-ужасните форми на психологично заболяване.

Болестта на царят траяла 7 години и разсъдъкът се върнал, а той бил изпълнен с признателност и възприятие на примирение пред Всевишния Бог.

Така популяризирал Божието великолепие и мощ!

Случило се необикновено събитие, което съществено уплашило Валтасар: във въздуха се появила ръка, която написала неразбираеми за царя думи върху варовиковата стена. Само Даниил имал дарбата да разтълкува надписа. Преводът на словесната формула може би е звучал по този начин:

„ Изчислено, претеглено, разграничено “.

По време на ръководството на персийския цар Дарий, светият оракул Даниил заемал висок пост, поради своята почтеност. Лукавите хора го ненавиждали, че отказвал подкупи. Заради това цар Дарий издал декрет, съгласно който в случай че някой се поклони на друго провидение с изключение на него, той да бъде хвърлен в бърлогата на лъвовете.

Така Даниил бил хвърлен в рова, с цел да бъде раздран от гладните лъвове. Но Господ затворил устите им, а пророкът останал изцяло незасегнат.

Придворните, които скроили заговора против пророка, били хвърлени при лъвовете, които незабавно ги раздрали.

Основното нещо в книгата на оракул Даниил не са историите за неговия живот, цялостен с чудеса, а пророчества за края на времената. Това е единствената апокалиптична книга в Стария завет. Даниил показал пророчества за ориста на света, по тази причина неговата книга може да се назова философия на историята.

Арогантността не е скъпа в очите на Бог и би трябвало да бъде сурово наказвана!

Даниил пророкувал за идването на Божият Син.

Даниил запазил вярата и националната си еднаквост, макар всевъзможни изкушения – власт, благосъстояние, чест.

Той се е трансформирал в духовният престиж, който поддържа народа в сложни времена на заточение.

Пророк Даниил умрял в дълбока напреднала възраст – той бил на повече от 90 години.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР