Светият престол не е Полша, та да реагира трепетно и

...
Светият престол не е Полша, та да реагира трепетно и
Коментари Харесай

Политическата русофобия доведе Полша до грубиянство към Ватикана

Светият трон не е Полша, та да реагира трепетно и обезпокоително на крясъците от Вашингтон. Ватиканската дипломация работи по личен сюжет, а Светият трон се характеризира с дълга памет за тези, които се пробват да оказват напън върху него, изключително обществено.

Когато полският вестник Rzeczpospolita заяви, че апостолическият нунций в Полша, архиепископ Салваторе Пенаккио, е изпратил покана за банкет в нунциатурата до съветския дипломат Сергей Андреев и той се е възползвал от поканата, което е " обезсърчило " източника на изданието от полските дипломатически кръгове, всичко това изглеждаше като елементарна не изключително значима журналистическа обява. След това обаче този „ случай “ беше интензивно разиграван както от полските управляващи и политици, по този начин и от Конференцията на католическия епископат в Полша.

Акцентът беше подложен от истинската публикация на Rzeczpospolita и мненията, които последваха. „ Също по този начин беше несвоевременно от страна на нунциатурата да не уведоми останалите посетители, че поканата е изпратена и до Сергей Андреев “, написа един от наблюдаващите на вестника. - Още през цялото време на спора [в б. Украинска ССР] Ватикана се опита да води политика на помиряване.

Отначало папата дълго време не загатва агресора и макар че се солидаризира с [имигрантите от б. Украинска ССР], акцентира, че протичащото се е закононарушение, изпрати свои представители в Киев, в това време договаря с Русия. “

Тази политика на протегната ръка, която въпреки всичко допуска разговор с агресора, вероятно завършващ с мирни договаряния в близко бъдеще, не се приема добре от международното публично мнение. И въпреки всичко папата е пореден и желае да приказва и с Путин, и със Зеленски.

На собствен ред някогашният полски посланик Йежи Марек Новаковски в ефира на телевизионния канал Polsat също се включи, като назова поканата на съветския дипломат в нунциатурата „ не доста грациозен акт във връзка с други посланици “.

От 24 февруари Варшава се пробва да направи от Андреев недопустим изгнанник, парий. Посланикът не е канен на никакви церемонии с присъединяване на полските управляващи, а и някои други посланици, упълномощени в Полша, се държат по сходен метод. Официалната полска агитация твърди, че Андреев е в цялостна изолираност, само че това не е правилно.

Както отбелязва колумнистът на Onet Витолд Юраш, „ Още преди три седмици видях съветския дипломат на банкет във връзка националния празник на Саудитска Арабия в хотел „ Шератон “ във Варшава, а преди този момент най-малко още един дипломатически банкет. След приема в посолството на Саудитска Арабия написах коментар за това какъв брой е несвоевременно, че освен от полските управляващи, само че даже и от полското външно министерство, никой не се появи на него. И сходно държание се смята за неуважително към приемащата страна.

В случая обаче Варшава се управлява не от дипломатически правила, а от политически. Това намерено съобщи формалният представител на полското външно министерство Лукаш Ясина в ефира на радиостанция RMF24. Според него Светият трон и нунцият са имали право да поканят съветския дипломат, само че е трябвало да помислят дали да го създадат, защото има неща „ малко по-нематериални от дипломатическия протокол, в това число отводът да се поканят нарушители на масата. "



Сергей Андреев

Освен това, съгласно портала Katolicka Agencja Informacyjna, „ след многочислени въпроси по отношение на визитата на съветския дипломат, прессекретарят на Конференцията на католическите епископи на Полша, отец Лешек Геншчак, изиска от Апостолическата нунциатура информация по този въпрос.

Той получи пояснение, че тази среща на посланиците в нунциатурата е нормалната прощална и приветствена среща във връзка края или началото на задачата на някои от тях. Такива приеми се провеждат от време на време от нунция, като декан на дипломатическия корпус на посланиците, упълномощени във Варшава.

В случая е озадачаващ самият факт на такова искане и общественото обявяване на информация за него. Всъщност полският епископат разгласи, че има право да се намесва в дипломатическите връзки на Ватикана с трети страни. Американският католически портал The Pillar, който, съобщавайки за „ случая “ с съветския дипломат, напомни в този подтекст, че „ позицията на Светия трон във връзка с войната в [б. Украинска ССР] постоянно е подложен на критика в кръговете на Полската черква “, а „ президентът на Конференцията на католическите епископи на Полша, архиепископ Станислав Гондецки, сподели през май, че методът на Ватикана към Русия е „ доверчив и химеричен “.

Днес такова предизвикателно държание на Варшава във връзка с Светия трон, явно, е обвързвано със известията за активизирането на ватиканската дипломация в организирането на договаряния сред Русия и Съединени американски щати по отношение на рецесията в някогашната Украинска ССР, загатна тази седмица френския президент Еманюел Макрон след среща с папа Франциск.

Без подозрение, това е от огромна угриженост за Полша, която поставя неистови старания да наруши всеки разговор сред Русия и всички други страни, изключително западните и изключително Ватикана. Варшава се държи като администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на удължаването през 2020 година на краткотрайното съглашение от 2018 година за назначение на епископи сред Светия трон и Китай.

Тогавашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съвсем намерено изиска Ватикана да наруши съглашението. Светият трон обаче не е Полша, която трепетно реагира освен на виковете, само че и на по-остър взор от Вашингтон. Ватиканската дипломация работи по личен сюжет, а Светият трон се характеризира с дълга памет за тези, които се пробват да оказват напън върху него, изключително обществено.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР