Светецът от Байлово, както го наричаха хората, си отиде на

...
Светецът от Байлово, както го наричаха хората, си отиде на
Коментари Харесай

Внукът на Дядо Добри с разтърсващи думи! Ето защо трябва да бъде канонизиран за светец!

Светецът от Байлово, както го назоваха хората, си отиде на 103 години. Човек, надалеч от материалния свят и напълно отдаден на духовното – дарил стотици хиляди на разнообразни църкви, само че живеещ като монах.

Екип на „ Събуди се” беседва с Християн Владимиров – внук на дядо Добри. „ Това, което остана прикрито за хората, най-вероятно е съвсем всичко. Голяма част от това, което излизаше по медиите, не отговаряше на истината. Скритото е, че дядо ми беше един преклонен човек, предан на Бог и всичко, което правеше, беше за да върне вярата на хората в положителното и почтеността”, сподели Християн Владимиров.

„ Същественото е, че единствената цел на дядо ми бе да възвръща църкви и манастири, които са изоставени, където няма живот. С тяхното възобновяване връщаше миряните там – това беше главната му цел. Това, че подари избрана сума на храм-паметника „ Св. Александър Невски” го направи известен, само че това не го прави от 10 години, а от доста дълго време”, описа още Християн.

По думите му не е моментът да се приказва за канонизирането на дядо Добри. Отец Силвестър от Сливенската епархия е един от свещениците, които считат, че дядо Добри би трябвало да бъде канонизиран за светец.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР