Светът трябва да се откаже от глобализма. Това е позицията,

...
Светът трябва да се откаже от глобализма. Това е позицията,
Коментари Харесай

Тръмп отрече глобализма и получи подкрепа донякъде от Русия

Светът би трябвало да се откаже от глобализма. Това е позицията, която Доналд Тръмп застъпи в своята тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
Тръмп прикани и други огромни страни, освен Съединени американски щати, да отхвърлят глобализацията и да заложат на патриотизма, което беше посрещнато със смях от делегатите в Организация на обединените нации, разяснява английският вестник The Guardian, представен от Агенция " Фокус ".
В хода на бомбастичното послание Тръмп посочи достиженията на своето президентство, нахвърли се върху враговете си - най-много Иран и се опълчи на мултилатерализма в неговия нравствен дом - Общото заседание на Организация на обединените нации.
" Америка се ръководи от американци. Ние отхвърляме идеологията на глобализма и прегръщаме доктрината на патриотизма ", сподели американският президент. Той прикани страните да се съсредоточат върху личните си национални ползи. " Навсякъде по света виновните нации би трябвало да се пазят против закани за суверенитета освен от световното ръководство, само че и от други форми на насила и владичество ", е тезата му.
В един от най-забележителните моменти в историята на годишната среща на върха на Организация на обединените нации залата избухна в импровизиран смях след изказванието на Тръмп, че " за по-малко от две години администрацията ми е постигнала повече от съвсем всяка администрация в историята на нашата страна ". Явно сюрпризиран, Тръмп сподели: " Не чаках тази реакция, само че това е добре. "
Тонът и тематиката на речта на Тръмп бяха в директно несъгласие с водачите, които го предхождаха и го последваха на подиума . Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че " демократичните правила са под блокада ". " Светът е по-свързан, само че обществата стават все по-фрагментирани. Предизвикателствата порастват на открито, до момента в който доста хора се обръщат във вътрешността. Мултилатерализмът е подложен на огън тъкмо когато имаме потребност от него най-вече ", съобщи Гутериш.
Очаквано или не, само че думите на Тръмп бяха деликатно оценени в Русия. " Речта на Доналд Тръмп в Организация на обединените нации отразява цялата двоякост на персоналното му състояние и актуалната роля на Съединени американски щати в света. Несъмнените стопански триумфи на Тръмп се изравняват с най-силната пропаганда против него в Щатите и на Запад като цяло. В същото време, повода за офанзиви против Тръмп е на повърхността - това са неговите възгледи за глобализацията, честност към които той доказани в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации ", написа съветското издание " Взгляд ".
Руската медия е безапелационна: " Американски и европейски медии показват Тръмп като незапознат екстравагантен, който се държи по света като слон в стъкларски магазин, ненавиждан от множеството от личния си народ, а даже и инцидентно попаднал в президентството, което, също така,във всеки един миг може да загуби заради импийчмънт. Това е виртуалната действителност, в която мнозина имат вяра, в това число и в залата на Общото заседание на Организация на обединените нации. Затова те се смеят на Тръмп. Въпреки че в действителност Тръмп сподели безспорната истина:
" Пазарът на акции се усилва, безработицата пада. Увеличихме сигурността на нашите граници, започнахме да построяваме стена на границата. Скоро нашата военна промишленост ще стане по-мощна от всеки път. "
Същевременно обаче " Взгляд " написа и, че позициите на Съединени американски щати като международен хегемон са " окончателно изгубени " поради Тръмп и че с нагнетяването на тематиката " Иран " той цели да възвърне въздействието на Съединени американски щати в района, че американските позиции в Близкия изток са доста обтегнати поради " безумната политика " на Белия дом, че връзките с Европа са повече от обтегнати, а след " неуспеха " да бъде изолирана Русия, към този момент има доближаване сред Вашингтон и Москва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР