Светът трябва да отговори на предполагаемата химическа атака в Сирия.

...
Светът трябва да отговори на предполагаемата химическа атака в Сирия.
Коментари Харесай

Тръмп, Мей и Макрон искат светът да отговори на съобщенията за химическа атака в Сирия

Светът би трябвало да отговори на хипотетичната химическа офанзива в Сирия. Това сподели английският министър председател Тереза Мей в диалози с президентите на Франция и Съединените щати, Еманюел Макрон и Доналд Тръмп, представена от пресслужбата на " Даунинг стрийт ".

Според кабинета ѝ Мей, провела два обособени диалога, се е съгласила с водачите, че информацията за химическа офанзива в Сирия е " извънредно неоправдателна " и в случай че се удостовери, съставлява още едно доказателство за " отблъскващата свирепост " на режима на президента Башар Асад.
Според представителя на Мей тримата водачи са се съгласили, че " интернационалната общественост тлябва да отговори, с цел да се придържа към възбраната на международно равнище за употребаата на химически оръжия. "

" Даунинг стрийт " не навлезе в детайлности, само че през вчерашния ден Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще реагират на известията за офанзивата " до 48 часа ". Тръмп даже анулира първото си пътешестване до Латинска Америка (сега за пръв път от 1964 година няма да има американски президент на среща на Организацията на американските държави) поради обстановката в Сирия.

Съобщението пристигна откакто Организацията за възбрана на химическите оръжия разгласи, че ще изпрати задача на специалисти в Дума поради известията за химическа офанзивата там. Дамаск и Москва отвърлят изказванията като подправени, само че също приканиха ОЗХО да проверява на терен.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1329)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР