Светът сякаш е на остър завой - не вижда и

...
Светът сякаш е на остър завой - не вижда и
Коментари Харесай

Светът се намира на остър завой и не знае с каква скорост да влезе в него, предупреди Илияна Йотова

„ Светът като че ли е на изострен завой - не вижда и не знае какво ще изскочи, като го премине, не знаем с каква скорост да го вземем и какви ще бъдат следствията ”. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие в конференция " Евро-векторите към геополитическия триъгълник Съединени американски щати - Китай - Русия " през днешния ден в София, проведена от Фондация " Фридрих Еберт " и Института за стопанска система и интернационалните връзки.

Йотова означи, че външната политика на Европейски Съюз не може да бъде отделяна от вътрешните политики и несъгласия както в границите на съюза, по този начин и в самите страни членки.

„ Днес хората несъмнено не са удовлетворени от своите държавни управления, в Брюксел виждат онази машина от бюрократи, която е далечна от техните проблеми и потребности, и отхвърлят да преглеждат бъдещето на Европа измежду останалите световни участници, тъй като тази тематика е още по-далеч от всекидневните потребности ”, разяснява вицепрезидентът, представена от Българска телеграфна агенция.

Чуват се от ден на ден гласове, че няма потребност през днешния ден от обединена Европа и всяка страна може да се оправя сама. " Единни в многообразието " трябваше да стане модел на света, само че в този момент Европейски Съюз е модел на администрация и липса на визии и визионери и бягане след рецесии, уточни Йотова.

Забили носове в личните си страни и съюз, не разбираме, че редица от проблемите ни идват извън, и че с външните политики могат да се избегнат и да се вземат решение доста от вътрешните рецесии, счита тя.

Сигурността, която чакат нашите жители, значат смели дейности по въпроса за миграцията, а цялата разнопосочност докара до това, че този състав на Европейска комисия нямаше куража да отстоява политиките за миграция, мандатът ще завърши без решение по общата политика за убежища, без решение за смяна на Дъблинското съглашение, уточни Йотова.

Според нея Европейски Съюз освен може, само че би трябвало да бъде медиатор на мира в Близкия изток. Европа обаче избра да стои като супервайзор и да следи, разяснява тя.

На тези европейски избори Европа ще си даде среща сама със себе си, разяснява още Йотова. Според нея на тези избори Европа ще се радели не толкоз на политически партии, на идеологии, колкото на тези, които желаят да продължат европейския план и тези, които желаят той да бъде опустошен.

Този въпрос е първокачествен и за нас, мощно имам вяра, че българските жители ще устоят своя изпит, уточни вицепрезидентът.

За страдание европейската тематика липсва на този стадий от българската полемика, а тематики, като Европа като световен състезател не участва по никакъв метод в публичния и обществен спор в България, сподели Илияна Йотова. Бих желала да приказваме повече за световните въпроси, ние сме страна, която прави европейски политики, както го сподели нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз, пожела вицепрезидентът.

Тя се надява и след тези избори, в новия мандат да спрем да приказваме за Европейски Съюз като Север и Юг, Изток и Запад, а да приказваме като за единна целокупност, с цел да предотвратим заплахите и провокациите, които стоят пред нас.

Продължавам да считам, че нашият общ европейски интерес е да се надигнем пред провокациите на света дружно, съобщи още Йотова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР