Светът ще трябва да предприеме бързи действия, ако иска да

...
Светът ще трябва да предприеме бързи действия, ако иска да
Коментари Харесай

ООН предупреждава светът да предприеме бързи действия

Светът ще би трябвало да предприеме бързи дейности, в случай че желае да ограничи стоплянето на климата до 1,5 градуса по Целзий, обявиха специалисти на Организация на обединените нации за климата и предизвестиха, че има обилни опасности, в случай че този предел бъде надхвърлен.

Междуправителствената експертна група по климатичните промени, която е лауреат на Нобелова премия за мир, разгласява в южнокорейския град Инчон отчет от 728 страници, в който разказва в детайли удобното влияние върху времето, човешкото здраве и екосистемите на Земята, в случай че международните водачи съумеят да лимитират в бъдеще предизвикваното от хората стопляне до половин градус по Целзий, вместо възприетата цел от 1 градус по Целзий.

Учените предвиждат, че в случай че това стане, от дефицит на вода ще страдат два пъти по-малко хора, в сравнение с сега;

ще има по-малко смъртни случаи и болести, дължащи се на горещина, смог и инфекциозни заболявания; равнището на моретата и океаните ще се повиши с 10 см по-малко; ще има доста по-малко горещи талази, проливни дъждове и суша; ледената завивка на Западна Антарктика няма да се разтопи необратимо; множеството коралови рифове ще бъдат избавени.

"За някои хора това е без подозрение въпрос на живот или гибел ", съобщи Натали Махоуолд от университета Корнел, която е една от създателите на отчета.

The world's top climate scientists are about to announce that—without radical coordinated action—the world has locked in warming of at least 1.5°C.

Heroic efforts are now necessary to save the world from catastrophic climate change.
Be a hero.
Watch live: https://t.co/hKTSlTMD7k pic.twitter.com/fOkUHX8FjV
— Eric Holthaus (@EricHolthaus) 8 октомври 2018 година
През 2010 година участниците в интернационалните договаряния за климата одобриха задачата да се ограничи стоплянето до 2 градуса спрямо прединдустриалната ера.

Това бе наречено "целта от 2 градуса ".

През 2015 година, когато бе контрактувано историческото Парижко съглашение за климата, беше избрана двояка цел: 2 градуса по Целзий и по-високата цел от 1,5 градуса по Целзий спрямо прединдустриалната ера. Целта от 1,5 градуса бе по гледище на уязвимите страни, които нарекоха задачата от 2 градуса "смъртна присъда ".

Сателит на НАСА с шокиращи данни

Слънцето навлиза в интервал на слънчев най-малко по-рано от предстоящото, до момента в който най-горният пласт на земната атмосфера изстива и безусловно се свива. Това демонстрират данните от спътника "TIMED” на НАСА, стана ясно преди няколко дни.

Учените допускат, че апаратурата може би е засякла първите признаци на така наречен "дълбок слънчев минимум”. Това е понижаване на слънчевата интензивност за доста по-дълъг от общоприетия интервал от време. Обичайната дълготрайност на слънчевите цикли е 22 години, в 11 от които интензивността на звездата нараства, а през останалите понижава.

Смята се че последният "дълбок слънчев минимум” е почнал през 1645 година и е траял до 1715 година Период прочут като "Малката ледникова епоха”.

Тогава междинните температури на повърхността на планетата спаднали с към 1,3 градуса по Целзий, което довло до по-кратки пролет и лято, понижаване на реколтите и дефицит на храна.

Yup. North Carolina governor: “When you have two 500-year floods within two years of each other, it’s pretty clear it’s not a 500-year flood. "#Climatechange is here and delaying action is deadly.#ActOnClimate #climate #energy #cdnpoli #StopKM #NoKXL #renewables pic.twitter.com/aaIpbwyvXa
— Mike Hudema (@MikeHudema) 7 октомври 2018 година

Рекордни жеги в Европа, някои страни са под паника

Екстремен климат сее гибел в Северното полукълбо

Учени: Следващите години ще са извънредно горещи

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР