Светът се променя. Нуждаем се от по-малко оръжия и повече

...
Светът се променя. Нуждаем се от по-малко оръжия и повече
Коментари Харесай

Нуждаем се от по-малко оръжия и повече мозъци, зове Макрон в Давос

Светът се трансформира. Нуждаем се от по-малко оръжия и повече мозъци. Това прикани френският президент Еманюел Макрон на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария.

" Глобализацията минава през огромна рецесия ", предизвести той.

" Глобализацията би трябвало да прави смисъл за хората и да усъвършенства живота им, въпреки това ние ще забележим ново потомство националисти и екстремисти ", продължи Макрон.

Макрон призна, че Франция е наранена от глобализацията по доста способи, наблягайки надигането на национализма, който предлага разрешаване на обществени въпроси посредством изваждане на страната от глобализацията.

За да се разрешат произлезлите от глобализацията проблеми и Франция да стане по-конкурентна в интернационален проект, Макрон предложи няколко неща. По отношение на човешкия капитал, по думите му, Франция се нуждае от " по-малко оръжия и повече мозъци ".

" Ще създадем нововъведенията централна част от стопанската система " с 15 милиарда евро вложения в образованието и 10 милиарда евро в проучвания през идващите 5 година, разкри той проекта на държавното управление.

По думите му предизвикването пред страната му е Франция да стане по-конкурентна и по-иновативна за финансиране на обективна система.

Държавният глава на Франция не пропусна и тематиката за климатичните промени.

" Решихме да създадем Франция модел в битката против климатичните промени ", сподели Макрон и добави, че това е част от напъните да сътвори по-конкурентна Франция, разглеждайки проблема като източник за разкриване на работни места.

" Ние ще затворим всички топлоелектрически централи до 2021 година ", даде обещание той, получавайки бурни овации от присъстващите.

" За климатичните промени, ние губим борбата. Ако до 2020 година не успеем да реализираме съответни резултати, какво ще кажем на хората ", попита той.

Според него Франция се е завърнала на обичайна си позиция, а точно в центъра на Европа.

Макрон прикани за по-голяма упоритост в Европейски Съюз.

Тези, които не желаят да продължат напред, не би трябвало да блокират най-амбициозните в стаята, посочи френският водач, имайки поради някои страни от Централна Европа.

По отношение на търговията, ние се насочваме към по-голям протекционизъм, акцентира той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР