Светът се промени драматично, откакто най-голямата дъщеря на крал Джордж

...
Светът се промени драматично, откакто най-голямата дъщеря на крал Джордж
Коментари Харесай

70-годишното управление на Кралицата се определя от 10 момента - "пълна катастрофа", трагедия и саможертва

Светът се промени трагично, откогато най-голямата щерка на крал Джордж VI, принцеса Елизабет, стана монарх .

Принцесата е единствено на 25 години, когато заема трона и става втората кралица Елизабет.

По време на 70-годишното си ръководство тя се сблъсква с безчет възходи и падения, свързани както с короната, по този начин и със личното ѝ семейство.

Пътувала е по света, срещала се е със международни водачи и звезди, чествала е сватбите на децата и внуците си, посрещала е деца, внуци и правнуци.

Но тя се сблъсква и с остри рецензии към монархията и вижда по какъв начин доста страни обръщат тил на Британската общественост.

В личното си семейство тя е очевидец на развода на три от четирите си деца, скърби за снаха си принцеса Даяна и се оправя с обстоятелството, че принц Андрю, считан за нейното "любимо дете ", се забърква в скандал към другарството си с Джефри Епщайн, написа mirror.co.uk.

Елизабет II е коронясана в извънредно леден и мокър летен ден. В продължение на месеци течеше усилена подготовка и беше оказан напън всичко да бъде съвършено, тъй като това беше първата коронация в историята на английското кралско семейство, която щеше да бъде излъчена по малкия екран.

Идеята е на принц Филип и среща сериозна опозиция в кралското семейство. Само за най-свещената част от церемонията - помазването и причастието - камерите бяха изключени.

В абатството се другар 8 251 поканени посетители, а церемонията, траяла два часа и половина, беше излъчена за 20 милиона души.

Събитието е триумфално, като провокира голямо публично утвърждение в Англия и трансформира английската монархия в обект на злоба от страна на целия свят. Министър-председателят Уинстън Чърчил твърди, че това е заздравило връзката сред короната и идентичността на нацията.

Коронацията провокира и невъобразим до тогава завладяващ интерес към кралското семейство.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР