Светът се е насочил към ера, през която инфекции ще

...
Светът се е насочил към ера, през която инфекции ще
Коментари Харесай

СЗО бие тревога за предстояща масова смърт по света!

Светът се е насочил към епоха, през която инфекции ще стартират още веднъж да сеят гибел, предизвестява Световната здравна организация (СЗО).

Тя разгласява два отчета за неналичието на нови антибиотици, която заплашва битката против разпространението на неподатливи към медикаментите бактерии. Ежегодно те предизвикват гибелта на десетки хиляди хора по света.

Как да станем по-стройни и здрави през 2020 година?

“Никога до момента опасността, обвързвана с устойчивост към антибиотици, не се е нуждаела от толкоз незабавни мерки”, съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

“Провеждат се доста начинания за понижаване на устойчивостта, само че е нужно също страните и фармацевтичната промишленост да се ангажират повече и да обезпечат нови лекарства”, добави той.

Изследванията са лимитирани и нормално се правят от дребни или междинни компании, а огромните фармацевтични колоси не престават да бягат от тематиката, акцентира СЗО.

Учени откриха елементарен метод за удължение на човешкия живот

Антибиотичната устойчивост е считана за опасност №1, тъй като бактериите непрекъснато еволюират, а нови лекарства няма. Около 33 000 души в Европа годишно умират от инфекции, свързани с устойчивост към антибиотици, до момента в който в Съединени американски щати смъртните случаи са съвсем 35 хиляди

“Виждаме, че ефикасните против резистентни бактерии антибиотици не доближават - сподели специалистът от СЗО Петер Бейер. - Това е една от огромните закани за опазването на здравето.”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР