Светът реагира светкавично на вестта за смъртта на Пеле -

...
Светът реагира светкавично на вестта за смъртта на Пеле -
Коментари Харесай

Стоичков - Благодаря ти, Кралю! За всичко, което ми даде

Светът реагира стремително на вестта за гибелта на Пеле - мита на футбола, именуван Крал на играта.

Бразилецът издъхна на 82 години, откакто изкара месец в болничното заведение в Сао Пауло, борейки се с следващата офанзива на рака.
-->
Аржентина евентуално за първи път от 11 дни вижда тъжни заглавия, когато става дума за футбол. Празненствата след международната купа през днешния ден към този момент не са вест №1 - там е черно.

" Световна болежка, отиде си Пеле ", написа водещото спортно издание " Оле ".

" Най-големият ни противник, най-популярният наследник на играта футбол и първият, който нарекоха суперзвезда. Две години не можем да прежалим Диего, в този момент си отива и О Рей (Краля, от португалски език).

Тъжни дни. "

Английската медия BBC загърби всевъзможни други събития и новини, с цел да оповести на водещите си страници в мрежата:

 А материалът за гибелта на легендата стартира по този начин: " Безспорно най-великият футболист, в миналото виждан на тази планета, спря да диша през днешния ден. "

В Испания " Марка " отбелязва с видео, в което на главата на Пеле е сложена корона - по този начин би трябвало да бъде запомнен от всички, очевидното:

" Отиде си Пеле - О Рей на футбола ".

А бразилският " О Глобо " в десетината материала, отдадени на новината, натъртва върху едно:

" Той е вечен, просто си отиде от нашия свят. "

Освен медиите, футболният свят също незабавно отдаде заслуженото на Краля.

Христо Стоичков също незабавно употребява профила си в една от обществените мрежи, с цел да уважи Пеле и да му благодари за всичко, на което го е научил.

В своя Instagram профил актуалната бразилска футболна звезда Неймар каза, че Пеле е трансформирал всичко.  " Той трансформира футбола в изкуство и в забавление. Пеле даде глас на бедните, на чернокожите и най-много - даде гласност на Бразилия ".

Звездата на Франция Килиан Мбапе написа " Краля на футбола ни напусна ", а героят от Световното състезание по футбол в Англия през 1966 година сър Джеф Хърст съобщи, че Пеле е най-хубавият, против който в миналото е играл.

Кристиано Роналдо написа в Instagram  " Изказвам дълбоки съболезнования на цяла Бразилия и по-специално на фамилията на Едсон Арантес до Насименто.

Бившият британски нападател Гари Линекер заяви, че Пеле " постоянно ще има футболно величие ", а Майкъл Оуен назова това " печален ден за футбола по света ".

Клубове, измежду които Барселона и Ливърпул, показаха своята респект, като испанските колоси обявиха, че " той направи футбола по-велик от всеки път ".

А Наполи пусна впечатляващ колаж на Пеле и Марадона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР