Светът преминава през едно от най-големите си изпитания. Докато целият

...
Светът преминава през едно от най-големите си изпитания. Докато целият
Коментари Харесай

Рубльов: Смятам, че отлагането на Роландгарос бе добро решение

Светът минава през едно от най-големите си тествания. Докато целият свят се бори с ковид, доста спортни събития бяха отсрочени или изцяло анулирани.

След като ATP отсрочи всички шампионати до 8-и юни, почитателите на тениса към момента имат вяра, че Откритото състезание на Франция може да се организира. Вторият шампионат от Големия шлем обичайно се организираше през май, само че поради пандемията уредниците бяха принудени да реалокират шампионата за нова дата. Ако всичко върви по проект, Ролан Гарос би трябвало да се организира от 20-и септември до 4-и октомври.

Шампионът от шампионата в Аделаида Андрей Рубьов дефинира решението за отлагането на Ролан Гарос като рационално и вярно.

"Бях изнененадан от тази вест, само че считам, че това е най-хубавото за всички. По-добре е шампионатът да се играе, а не да бъде анулиран напълно. Тенисът не е екипен спорт и, когато не участваме в шампионати ние не получаваме заплащане. Знаете, че не получаваме заплата, а всички тенисисти би трябвало да изкарват сами прехраната си. Бъдещето е във всички нас, би трябвало да се обединим в този сложен миг. Любовта е всичко и тя е отговора на всички въпроси, дано осъзнаем, че всичко е в нашите ръце ", приключи Рубльов.

Автор: Дидо Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР