Светът посрещна 2022 г. с по-малко шумни празненства заради новите

...
Светът посрещна 2022 г. с по-малко шумни празненства заради новите
Коментари Харесай

Ето как светът посрещна Новата 2022 година

Светът посрещна 2022 година с по-малко шумни празненства поради новите ограничавания, целящи закъснение на възходящите случаи на Covid. Въпреки това вярата за по-добра нова година остава.

Ню Йорк още веднъж спусна новогодишната си топка на Таймс Скуеър, Париж анулира шоуто с фойерверки поради възходящите случаи на Омикрон, а пиротехническото шоу в Лондон беше излъчено по малкия екран, с цел да се избегнат тълпите.

Заради траялата две години пандемия от ковид в доста страни по света бяха въведени ограничавания, които наранена и посрещането на 2022 година.

На ваучър или у дома?

Ню Йорк върна към живот обичайното новогодишно втурване на кристалната топка на Таймс Скуеър, откакто предходната година събитието бе анулирано поради възходящите инфекции.

Този път празникът събра по-малко гости – към 15 000 души, в сравнение с през предходните години, като всички трябваше да покажат доказателство за имунизация, с цел да бъдат позволени.

Една двойка беше пристигнала чак от Мемфис, Тенеси, с цел да участва на тържествата.

"Това е наша фантазия. Това е една от точките в описите ни с стремежи - да забележим по какъв начин пада топката на Нова година, и поради това се ваксинирахме ", споделя Хрони Стоукс пред Агенция Франс Прес.

"Първоначално нямаше да се имунизираме, само че прочетохме рекомендациите и насоките и взехме решение да се ваксинирахме, единствено с цел да дойдем на събитието ".

На други места, от Сеул до Сан Франциско, празненствата още веднъж бяха анулирани или лимитирани поради вълната от инфекции.

На площад "Пуерта дел Сол " в Мадрид към 7000 души - на половина от нормалния брой, посрещнаха новата година, като ядоха грозде - по едно зърно за всяко отмерване на часовника преди среднощ.

Дубай продължи да чества несмущаван с 36 фойерверки на 29 места разнообразни места. Но управляващите предизвестиха, че ще глобят всеки, който не носи маска.

Полицаи патрулираха по "Шанз Елизе " в Париж, осветлен с блестящи червени светлини и обсипани с балони с надпис "2022 ", като също по този начин следяха за хора без маски. Повечето хора просто бяха помолени да си сложат такива, само че някои, които се възпротивиха, бяха санкционирани.

„ Смущаващо е да се постави маската... само че не е проблем да се съблюдава правилото “, сподели с усмивка Антоан Фам. 38-годишният мъж и партньорката му бяха пристигнали от Белгия в Париж за новогодишната нощ.

В Сидни, който нормално се счита за "световна столица на новогодишната нощ ", голямото пристанище, където хората се събират, с цел да гледат фойерверките, не беше изключително цялостно.

Тъй като туристите към момента не могат да влязат в страната, а доста поданици се опасяват от бързото разпространяване на Омикрон, се счита, че са участвали десетки хиляди души, а не нормалните над един милион.

Въпреки това градът посрещна Нова година с гръм и тропот - с шест тона цветни фойерверки, които осветиха Операта и плаващите баржи.

"Просто се пробвам да се съсредоточа върху позитивните неща, които се случиха тази година ", сподели 22-годишната студентка по медицина Мелинда Хауърд преди шоуто.

В Тунис управляващите анулираха празненствата в последния миг и показаха като причина увеличението на случаите на инфектирани.

За разлика от тях, Южна Африка - първата страна, която заяви за Омикрон още през ноември, анулира полицейския час късно в четвъртък, с цел да може празненствата да продължат.

Новогодишна покруса се случи в Индия, където минимум 12 души починаха, а 13 бяха ранени при навалица в религиозно светилище в ранните часове на съботния ден. Според известие на формалните управляващи, там са се събрали поклонници, с цел да насочат новогодишни молебствия.

Целувки и обятия

В Рио де Жанейро празненствата на плажа Копакабана протекоха в понижен състав, макар че пристигаха огромни групи хора на обичайното място за осъществяване на празненства.

След като предходната година празненствата бяха анулирани поради коронавирус, завръщането на купона беше относително приглушено. Забраната за музикални осъществявания, трафик и публичен превоз способства за по-премерена атмосфера на фамозния плаж в града.

"Очаквах доста повече хора и стрес, само че е умерено, харесва ми ", сподели 28-годишната колумбийска невроложка Алехандра Луна, чиято вяра за 2022 година е хората "да се целуват и прегръщат, без да мислят доста за това ".

В Мексико сити управляващите анулираха редица всеобщи прояви навън, в това число музикален концерт на един от основните булеварди на столицата, след увеличение на случаите на ковид.

Времена на тествания

Световната здравна организация предизвести, че предстоят сложни времена, като съобщи, че Омикрон може да докара до "цунами от случаи ".

Много западни водачи се двоумят дали да вкарат още веднъж непоколебим надзор, какъвто имаше през 2020 година, от боязън да не провокират нов стопански спад. Но рестриктивните мерки, които се постановат понякога, към момента провокират чести, шумни, а от време на време и с прояви на принуждение митинги против блокирането, имунизациите и държавното управление.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани в своето видеопослание за единение през новата година и похвали "необикновените " американци.

Остава вярата, че 2022 година ще донесе по-малко гибел в резултат на пандемията.

"Надявам се, че 2022 година ще бъде по-добра за всички ", сподели 31-годишният участник в тържествата в Сидни Оскар Рамирес.

Всички в света се нуждаят от огромна смяна. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР