Светът отбелязва днес Международния ден на усмивката. Автор на популярното

...
Светът отбелязва днес Международния ден на усмивката. Автор на популярното
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на усмивката

Светът отбелязва през днешния ден Международния ден на усмивката. Автор на известното усмихнато жълто личице, главен знак на Световния ден на усмивката, е американският график Харви Бел, основал признака като част от рекламна акция през 1963 година Днес усмихнатото лице е един от известните емотикони освен в интернет, само че и на всички места в нашия живот, пише moreto.net.

Бол, назначил се самичък за интернационален дипломат на щастието и основал „ Световната корпорация на усмивките ”, предложи Международния ден на усмивката да бъде честван в първия петък на месец октомври, когато предвкусването на почивните дни подготвя духа към положително въодушевление.

Преди да почине през 2001 година Харви Бел дефинитивно определил своята задача - той виждал себе си като интернационален дипломат на щастието и измислил този празник - Международен ден на усмивката.

Според Бел това би трябвало да бъде денят " отдаден на положителното въодушевление и положителните каузи " и да минава под мотото: " Направи положително. Помогни на някого да се усмихне ". Бел считал още, че това би трябвало да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да подарява усмивки на близките.

Парадоксално е, че в началото Харви Бел е замислят днешния празник като митинг против комерсиализацията на неговото усмихващо се създание и интернет пространството като цяло.

Девизът на Международния ден на усмивката е „ Направи положително. Помогни на някой да се усмихне ” ( " Do an act of kindness. Help one person smile. " )

Датата е при започване на октомври, тъй като при започване на есента несъмнено хората имат потребност от повече усмивки. Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс на 1 октомври 1999 година

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР