Светът официално премина в графата "стотици хиляди" инфектирани с новия

...
Светът официално премина в графата "стотици хиляди" инфектирани с новия
Коментари Харесай

Официално: Светът премина в графата стотици хиляди с коронавируса

Светът публично мина в графата "стотици хиляди " инфектирани с новия ковид малко след 13,00 часа българско време по данни на държавните управления. Доказаните случаи към този момент са над 100 000, а броят на умрелите от него продължава да пораства на всички места. Днес с първа жертви към този момент се регистрира Нидерландия, а в Съединени американски щати общият им брой доближи 13 души. От съседите на България само Турция и у нас към момента не е потвърдена позитивна проба.
В Италия за пръв път излезе статистика за инфектираните и умрелите от началото на епидемията. До през днешния ден на обяд те са 148. Средната възраст на жертвите е 81 години, като при над 70% от всички тях, уханската пневмония е лишила живота им при съществуването на 2 и повече хронични болести. Италианците регистрират, че най-високият риск, както и в Китай, е за хората с високо кръвно налягане, исхемична болест на сърцето и диабет. Най-висок е делът на умрелите там сред 70 и 90-годишните, само че буди тревога фактът, че в групата сред 50 и 59 годишна възраст има близо 3% смъртност.
В Китай, за жалост, и през днешния ден се следи пик в новия брой потвърдени случаи, след къс спад в последните 3 дни.
А ето и апела на няколко италиански медици, борещи се на фронтовата първа линия с епидемията в Ломбардия, насочен към сътрудниците им в Европа. От техния опит досега от всички потвърдени положителни случаи на ковид, цели 10% се озовават в интензивното поделение с тежки респираторни проблеми. Затова и са на мнение, че всяка страна би трябвало незабавно да се подготви за зараза и да добави интензивните си отделения.
На 4 март те пишат: "Важно е в този тежък за всички ни миг да споделим нашите първи усещания и това, което научихме от случилото се в Италия в последните 10 дни с епидемията на COVID-19. Виждаме доста висок брой постъпващи пациенти в интензивните отделения, съвсем напълно поради тежка хипоксия и дихателна непълнота, която се нуждае от интервенция незабавно с механични вентилатори. Пригответе се! Това е най-важното ни обръщение към вас. Пригответе си мрежата от интензивни отделения, координирайте се с мениджърите на лечебните заведения проект какво да се прави при положение, че избухне зараза. Не работете изолирано, а в екип. Направете по този начин, че да подсигурите освен задоволителен брой медицински лица, само че и техника. Използвайте всичките си познания, тренинги и симулации, на които се способни. Погрижете се освен за пациентите си, само че и за техните фамилии.
Тримата медици, подписали апела, са проф. Маурицио Чекони, проф. Антонио Песенти и проф. Джакомо Граселли, оповестен на уеб страницата на Европейската асоциация на реаниматорите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР