Светът няма да е този, който познавахме преди превръщането на

...
Светът няма да е този, който познавахме преди превръщането на
Коментари Харесай

Политолог: Светът вече няма да е същият

Светът няма да е този, който познавахме преди превръщането на битката с ковид в държавна политика, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция проф.Нина Дюлгерова - историк, експерт по геополитика, политолог, учител във Варненския свободен университет.
Според нея Европейската комисия значително е вървяла след събитията. Дюлгерова счита още, че в случай че актуалната обстановка на изолираност се резервира по-дълго, тя ще повлияе отрицателно върху властта в страните. В новия свят занапред ще се търсят, формулират и ползват разпоредбите на другарство, обществената отбрана, а по този начин също и опциите на страната да извършва функционалностите си, за които е основана, споделя още Дюлгерова пред Българска телеграфна агенция.

В геополитически проект прогнозата й е, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще завоюва втори управнически мандат.

За рецесията в близкоизточните връзки позицията на Дюлгерова е, че основаването на проблематични зони на спорове не е те да бъдат решени, а да се трансфорат в зона на напрежение, която се задейства в нужен за международните кукловоди миг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР