Светът не се нуждае от нова Студена война. Китай следва

...
Светът не се нуждае от нова Студена война. Китай следва
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай никога няма да започне да се стреми към хегемония и експанзия

Светът не се нуждае от нова Студена война. Китай следва правилния път на спокойно развиване, съобщи китайският президент

Китай в никакъв случай няма да стартира да се стреми към надмощие и към външна агресия, без значение от равнището си на развиване, съобщи китайският президентСи Дзинпин по време на видеоконферентен конгрес на високо равнище с присъединяване на Китайската комунистическа партия (ККП) и политически партии от целия свят, съобщи ТАСС.

" Модернизирането на Китай ще придаде мощност само на тези сили, които се застъпват за интернационалната правдивост. Независимо от това какво равнище на развиване доближи Китайската национална република, тя няма да се стреми към надмощие и външна агресия ", сподели той, предава Българска телеграфна агенция.

" Светът не се нуждае от нова Студена война. Действията за разпалване на борби и разделения в името на демокрацията сами по себе си са в нарушаване на духа на демокрацията. Те няма да получат поддръжка и могат единствено да нанесат безкрайни вреди ", акцентира китайският водач.

" Китай следва правилния път на спокойно развиване, ние се стремим към споразумяване на различията по пътя на разговора и към разрешаване на разногласията посредством съдействие. Решително се противопоставяме на хегемонията и на всички форми на политики, учредени на мощ ", съобщи Си.

Си акцентира, че ККП е подготвена да задълбочи съдействието си с политически партии и организации в други страни, с цел да се реализира все по-голямо доближаване на хрумвания и ползи, добавя китайската осведомителна организация Синхуа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР