Светът може да не е готов за лихви в САЩ

...
Светът може да не е готов за лихви в САЩ
Коментари Харесай

Шефът на JPMorgan: Когато приливът изчезне, можете да видите кой е плувал гол

Светът може да не е подготвен за лихви в Съединени американски щати от 7%, счита ръководителят на най-голямата капиталова банка в света - JPMorgan Chase & Co. Джейми Даймън.

" Първоначално лихвените проценти стигнаха до нула. Почти никой не видя покачването от 0% на 2%. Покачването от 0% на 5% изненада някои, само че никой не би отрекъл, че 5% са действителни. Не съм сигурен, че светът е подготвен за 7% ", сподели той в изявление за Times of India, представен от finmarket.ru.

" Питам хората в бизнес общността дали са подготвени за нещо като 7%. Най-лошият сюжет е 7% със стагфлация. Ако техните размери (продажби) намалеят и лихвените ставки се покачат, системата ще бъде подложена на стрес. Ние насърчаваме клиентите " бъдете готови за такава обстановка ", означи Даймън. " Както споделя Уорън Бъфет: Когато приливът изчезне, можете да видите кой е плувал гол. И това ще бъде отливът. Тези 200 базисни точки ще бъдат по-болезнени от нарастване от 3% на 5%. "
 Какви са най-големите закани съгласно шефа на JPMorgan Chase
Какви са най-големите закани съгласно шефа на JPMorgan Chase

Джейми Даймън застава от страната на предпазливостта макар положителните резултати за Q2

Миналата сряда Федералната аварийна система (Фед) остави главния си лихвен % на най-високото си равнище от 22 години - 5,25-5,5% годишно - и даде да се разбере, че чака да го увеличи още веднъж тази година.

Междувременно Даймън се въздържа от оценка на рисковете от " твърдо приземяване " за американската стопанска система. " Бих бил внимателен за това ", сподели той. " Мисля, че сме в много добра позиция с всички тези парични и фискални тласъци. Но може да е малко еуфория. Ще би трябвало да го оправим в един миг. " С всички тези съществени проблеми, проблемите не могат да не престават постоянно. Така че залозите може да набъбнат още повече. Но аз в действителност се надявам на " меко приземяване ", споделя още банкерът в изявлението.
 Защо Fitch може да понижи рейтинга на JPMorgan Chase
Защо Fitch може да смъкна рейтинга на водеща US банка

" Здравето " на цялата промишленост ще е под въпрос след сходен ход

Отговаряйки на въпрос за рецесията, породена от колапса на Silicon Valley Bank напролет на тази година, ръководителят на JPMorgan съобщи, че тази обстановка сочи на първо място не към казуса за стимулиране на приключването на средства на вложителите от изявления в обществените мрежи, а към обстоятелството, че с концентрацията на депозити отливът е всеобщ и " би трябвало да имаме проекти да се оправим с това ".

" Не мисля, че желаеме система, в която банките въобще да не банкрутират, изясни Даймън. - Можеш да преживееш няколко произшествия. Ако обаче системата е потънала в безпорядък поради това, би трябвало да измененията разпоредбите, тъй че това да не се случи. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР