Светът, който познавахме, рязко стана светът от вчера... Преди няколко

...
Светът, който познавахме, рязко стана светът от вчера... Преди няколко
Коментари Харесай

Писателят Георги Господинов: Да запазим и пренесем света от вчера

Светът, който познавахме, внезапно стана светът от през вчерашния ден... Преди няколко години ме попитаха по какъв начин виждам бъдещето. Никога не съм си падал по бъдещето в действителност, нито съм харесвал всички тези ръждиви фантастики, не мисля, че Марс е избавление, концепцията да подрипвам по луната не ме изпълва с екстаз. Тогава написах къс текст, който свършваше по този начин.
...Моята най-оптимистична прогноза за идващите 20 години е, че най-важните неща ще останат същите, а точно: Хората ще продължат да четат книги и да плачат над измислени герои, ще изпитват състрадание и любознание, ще стоят на слънце до късна есен и ще се радват на сняг през зимата, ще пътуват умерено, днешните деца ще имат свои деца и всичко ще бъде по този начин, както е било преди 20 години. Това по никакъв начин не е малко. И в действителност е всичко...

Мисля, че последователно и смирено (думата е важна) разбираме какъв брой доста е това. Да запазим и пренесем светът от през вчерашния ден. Това ни следва.

Георги Господинов, фейсбук
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР