Светът е станал по-състрадателен към бежанците, според проучване на социологическата

...
Светът е станал по-състрадателен към бежанците, според проучване на социологическата
Коментари Харесай

Светът е станал по-състрадателен към бежанците

Светът е станал по-състрадателен към бежанците , съгласно изследване на социологическата организация Ipsos, оповестено в петък, констатация, която допуска, че войната в Украйна е нараснала приемането в обществата за хора, бягащи от война или подтисничество , предава Ройтерс.

Около 78% от хората в 28 страни считат, че тези, които бягат от спор или гонене, би трябвало да могат да намерят леговище в друга страна , по отношение на 70% в изследване от 2021 година

По-малко хора също имат вяра, че границите би трябвало да бъдат напълно затворени за бежанци, като 36% са съгласни с сходна позиция, против 50% година по-рано , частично отразявайки намаляващите опасения, свързани с пандемията на ковид.

Проучването на Ipsos за отношението към бежанците е интервюирало 20 505 души от 28 страни, в това число Австралия, Аржентина, Китай, Франция, Англия, Полша, Швеция, Турция и Съединени американски щати.

" Нагласите станаха по-благоприятни от предходната година в множеството от изследваните страни, което допуска, че рецесията в Украйна е нараснала публичната неприкритост към бежанците и е обърнала някои от опасенията, подбудени от пандемията ", сподели IPSOS.

Конфликтът в Украйна принуди над 6,5 милиона души да избягат в прилежащи страни.

, че към 89,3 милиона души са били принудително разселени по целия свят вследствие на гонене, спор, корист и принуждение в края на 2021 година

Оттогава милиони други са избягали от Украйна или са били разселени в границите на нейните граници, като покачването на цените, обвързвано с блокирания експорт на зърно, провокира опасения от мигрантски потоци от Африка и Близкия изток.
 Рекордни близо 37 милиона деца бежанци по света
Рекордни близо 37 милиона деца бежанци по света

Други 7,3 милиона деца са останали без дом поради естествени бедствия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР