Светът е пъстър, шарен, пълен със загадки, неразгадани тайни и

...
Светът е пъстър, шарен, пълен със загадки, неразгадани тайни и
Коментари Харесай

12 от най-абсурдните факти за света

Светът е цветен, пъстър, цялостен със загадки, неразгадани секрети и обстоятелства, които ни се костват невъзможни, неуместни и нереални, само че все пак са истина. Любопитно ли ви е да узнаете част от тайните и неуместни обстоятелства за света? Ето ги:

1.       Търтеят не би трябвало да може да лети. Според всички естествени закони крилата му са прекомерно дребни за тялото, а то – прекомерно тежко. Търтеят обаче лети, и то забележително добре. Логиката не постоянно е водеща в природата, там се раждат чудеса.
„ Потъналият замък ” в Истанбул е в заплаха от сриване
Истанбулската Цистерна Базилика, известна като  Йеребатан Сарниджъ и Потъналия замък, е изложена на непосреден риск от срутван...

2.       В пустините влагата липсва, което значи, че не би следвало да вали в никакъв случай сняг. Снежна стихия обаче е имало през 1979 година в Сахара, а през 2018 година тя още веднъж се покри със сняг, като снежната завивка устоя цялостен един ден, преди да се разтопи от жаркото слънце.

3.       Всички са чували за египетските пирамиди, само че малко хора знаят, че в Судан могат да видят съвсем два пъти повече пирамиди, в сравнение с в Египет.

4.       През зимата, когато Беринговият пролив замръзне, Русия се оказва разграничена от Аляска от единствено 3.8 км през леда. Преминаването оттова обаче е нелегално и рисково.

5.       В Етиопия времето е спряло. Когато тук посрещаме 2022 година, там е едвам 2014 година Тайната се крие във обстоятелството, че в Етиопия се употребява етиопският календар, който изостава от седем до осем години. Странна е и датата, на която посрещат Нова година – 11 септември. Разликите в годините обаче не следва да ви тормозят, в случай че сте туристи, защото Етиопия схваща григорианския календар и употребява и двата календара взаимозаменяемо.

6.       Най-малкият бозайник в международен мащаб е прилеп. Достига едвам 3 см величина и тегло от 2 година Среща се във варовиковите пещери на националния парк Сай Йок.
Любопитни обстоятелства за Варна, които може би не знаете (II част)
В предходната публикация ви разкрихме няколко малко познати неща, към красивата ни морската ни столица, като това, че варненският делфи...

7.       Венеция е известна с плавателните си канали, които са главен метод за предвижване. Има обаче картинно и красиво село, в което са единствен метод за стигане до къщите. В село Гитхорн в Холандия няма улици, единствено пешеходни пътеки и над 6 км плавателен канал.

8.       На някои от Хавайските острови може да видите по едно и също време горещи плажове и заснежени планински върхове. Вълшебно.

9.       Името на място в Нова Зеландия е с дължина от 85 букви. Това е най-дългото име в света.

10.   Оригиналните портокали от Югоизточна Азия са били хибрид сред мандарина и помело и в действителност са зелени – това е цветът на първите портокали, а не оранжевото.

11.   Всички хора на земята тежат едвам 0,01% от цялата биомаса на планетата ни, до момента в който всички бактерии – цели 13%.
Цивилизацията на Древния Рим и въздействието ѝ за културата по дунавските земи (СНИМКИ)
Римската цитадела „ Сексагинта Приста “ се намира в северозападната част на град Русе, на нагорнище край река Дунав, в начало...

12.   Според National Geographic глиганите мият храната си.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР