Светът е на прага на война. Европейската агенция за контрол

...
Светът е на прага на война. Европейската агенция за контрол
Коментари Харесай

Война! До 72 часа се чака ракетен удар срещу Сирия. Руската армия в готовност: Ще ги унищожим!

Светът е на прага на война. Европейската организация за надзор на въздушния трафик Евроконтрол предизвести самолетните компании да са внимателни в полетите си над източното Средиземноморие поради допустимо започване на въздушни удари по Сирия в идващите 72 часа, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Според Евроконтрол може да бъдат употребявани ракети въздух-земя и/или крилати ракети и е допустимо понякога да прекъсва действието на радионавигационната инсталация.
Междувременно съветската войска е в бойна подготвеност, а посланикът на страната в Ливан съобщи пред малкия екран на групировката „ Хизбулла”, че изстреляните по Сирия ракети ще бъдат унищожени, а корабите и самолетите, които са употребявани за офанзивата – унищожени.
Евроконтрол не прецизира произхода на евентуалните закани и се базира на документ от Европейската организация за сигурност на въздухоплаването.
Предупреждението на Евроконтрол идва в миг, когато наподобява Съединени американски щати се готвят да нанесат военни удари по Сирия поради хипотетичната химическа офанзива от 7 април. Според някои известие източното Средиземноморие към този момент е "наситено " с бойни кораби, написа Dir.bg.
Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че през идващите дни ще вземе решение дали да нанесе военни удари по обекти в Сирия, където се създават химически оръжия.
"В този подтекст ние ще продължим да обменяме техническа и стратегическа информация с сътрудниците ни Англия и Америка, и през идващите дни ще обявим решението си ", сподели той.
Макрон добави, че в случай че има удари, те няма да са ориентирани против съдружниците на сирийското държавно управление, а против обектите, където се създават бойни отровни субстанции.
В Съвета за сигурност се стигна до конфликт сред Съединени американски щати и Русия, с чиято военна помощ Асад се бори с въоръжената съпротива в страната. В резултат нито Вашингтон, нито Москва съумяха да прокарат свои резолюции по случая.
Към Средиземно море пътува американски самолетоносач, като ударната група съдържа и ред други кораби. Предполага се, че измежду тях ще има и немска фрегата. Френският президент Еманюел Макрон също съобщи, че страната му може да се включи в удари по Сирия.
Междувременно съветската войска е в бойна подготвеност, а посланикът на страната в Ливан съобщи пред малкия екран на групировката „ Хизбулла”, че изстреляните по Сирия ракети ще бъдат унищожени, а корабите и самолетите, които са употребявани за офанзивата – унищожени, цитира bTV.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР