Светът днес е по-опасен и по-непредсказуем, отколкото преди 30 години,

...
Светът днес е по-опасен и по-непредсказуем, отколкото преди 30 години,
Коментари Харесай

Светът е станал по-опасен и непредсказуем, признава шефът на НАТО в интервю

Светът през днешния ден е по-опасен и по-непредсказуем, в сравнение с преди 30 години, признава генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за в. " Гардиън ", представено от Българска телеграфна агенция. Тогава, преди 30 години, стартира политическата му кариера - първо министър в Норвегия, след това два пъти министър председател там.

Управлява се по-трудно, тъй като през днешния ден се струпват  " толкоз доста проблеми едновременно ": оръжия за всеобщо поразяване в Северна Корея, терористи, неустойчивост, по-решителна Русия. Това е един рисков свят, споделя Столтенберг.

Подкрепя ли войнствените изказвания на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп към Северна Корея, пита журналистът. Но на този въпрос Столтенберг дава отговор доста внимателно - че не желае да прави догатки за възможни разновидности на военни дейности, " с цел да не изостри неяснотата и сложния темперамент на обстановката ". И прибавя, че поддържа " напъните за търсене на политическо решение посредством договаряния ".

Все отново той допълва, че напълно схваща и поддържа правото на Южна Корея и частично на Япония да подсигуряват сигурността си, в това число с военни ограничения.

Никоя от членките на НАТО не е изправена пред неизбежна опасност, при все че " отбранителната " готовност на войските на Алианса е обръщение към Русия, напомнящо, че нахлуване против една членка на блока би означавало нахлуване против целия пакт, споделя генералният секретар на НАТО.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР