Светът бързо се изчерпва откъм изчислителен капацитет“, заяви преди дни

...
Светът бързо се изчерпва откъм изчислителен капацитет“, заяви преди дни
Коментари Харесай

Светът изчерпва изчислителната си мощ

Светът бързо „ се изчерпва откъм изчислителен потенциал “, съобщи преди дни Сатя Надела на Световния стопански конгрес в Давос.  Той сподели, че за някои по-трудни задания към този момент са нужни свръхбързи квантови компютри.

Изказването на шефа на Microsoft бе направено по отношение на коментар по тематиката за климатичните проблеми. Според него един от най-наболелите проблеми на нашето време е основаване на катализатор, който да може да всмуква въглерода. Това обаче надали ще бъде реализирано без доста повишаване в изчислителната мощност на компютрите.

„ Законът на Мур губи инерция ” съобщи Надела пред делегатите, визирайки максимата известна като „ Закон на Мур “, че изчислителната мощност на компютърните чипове се удвоява на всеки две години.

Според изпълнителния шеф на Microsoft реформиране на образователните стратегии е друго нещо, което е от първостепенно значение.

„ Със сигурност можем да кажем, че ще имаме потребност от повече хора, които да приключват нашите учебни заведения и те да се усещат удобно в този динамичен бранш. Фактът, че множеството учебни заведения към момента не гледат на компютърните науки по метода по който гледат на математиката или физиката е напряко влудяващ ”, акцентира шефът на Microsoft.

Автор: Георги Кацаров
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР