Светъл коридор - часови отрязък, в който да могат децата

...
Светъл коридор - часови отрязък, в който да могат децата
Коментари Харесай

Адвокат Мария Петрова: Да се осигури възможност за разходка на децата извън градинките и площадките

" Светъл кулоар " - часови откъслек, в който да могат децата от разнообразни възрастови групи да излизат за разходка с прекосяване през паркове и градини, без скупчване на детските площадки и уреди. Това предлага юрист Мария Петрова, експерт по здравно право и до неотдавна член на към този момент разпуснатия Медицински съвет към държавното управление, който приготви логаритъм за битка с ковид. Тя е изготвила стимулирано мнение по предлагането.

„ Давате си сметка освен какъв брой е мъчно едно дете да бъде арестувано у дома, а по какъв начин това би се отразило на здравето му ", уточни юрист Петрова в предаването „ Хоризонт до обед ".

Петрова приканва да се основат „ светли коридори в избрани часови диапазони, в които децата да могат да излизат на пресен въздух - да има опция да се минава през паркове и градинки, без да се употребяват съответните уреди там, тъй като това би довело до скупчване ".

Една част от наложените в този момент ограничения поради изключителното състояние не са подобаващи за хората с хронични болести, счита Мария Петрова. Министерството на здравеопазването и Министерският съвет не са измислили задоволително добър механизъм за еднакъв достъп до дължимата здравна грижа, посочи тя.

Спирането на детските и женските съвещания да вземем за пример по думите й крие опасности както за здравноосигурените бременни дами, по този начин и за децата като контингент, който предстои на планови имунизации. Какво ще се случи, в случай че след това се родят деца с увреждания, тъй като сме лишили бъдещите майки от съответно наблюдаване по време на тяхната бременност, попита Мария Петрова.

За някои пациенти отлагането на планови интервенции може да докара до отрицателни последствия за здравето, предизвестява юристът.

Относно работата на денталните практики в обстановка на необходимост тя уточни, че няма легална формулировка за това какво е необходимост. „ Това са хиляди стоматолози - една част от тях не работят, други работят при избрани условия... "

Необходимо е малко повече обсъждане на ограниченията при образуването на заповедите, тъй че те да не звучат недвусмислено и да не пораждат въпроси от вида на какво е защитна маска и разходка на двама възрастни, безапелационна е юрист Мария Петрова.

Отвъд разхлабването на режима за провеждането на фермерските пазари, би трябвало да мислим и за това, че отвън изключителното състояние продължава да има хора с потребност от здравна грижа, акцентира експертът по здравно право.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР