Свекърва ми никога не се е карала с мен, въпреки

...
Свекърва ми никога не се е карала с мен, въпреки
Коментари Харесай

За 12 години брак никога не съм се скарала със свекърва си. И всичко това благодарение на нейните няколко правила

Свекърва ми в никакъв случай не се е карала с мен, макар че постоянно е имало аргументи за това.

Веднъж ми се обади и ме помоли да купя буркани, с цел да ни направи консерви. Казах й, че нямам време, тя нищо не отговори, а сама отиде и ги купи, и ги затвори. Не ме е наричала, че съм неприятна стопанка, която не мисли за това по какъв начин вярно да нахрани брачна половинка и детето си. После отидохме при нея и си взехме консервите.

Веднъж ни попита дали ще отидем на село с нея да садим зеленчуци, които тя след това консервира. Казах й, че не желая да извозвам този уикенд на село. Тя разбра всичко, взе си такси и отпътува. И там засади всичко, направи всичко и се върна. И се върна отново с такси, и нито един път не се е обадила на сина си в нервност да му каже, че е неблагодарно магаре, което не може да закара майка си у дома.

Но с детето тя има обособена обич. Това е друга тематика за нашите кавги, които по този начин не се и случиха. Веднъж бях оставила щерка си с нея, а тя е намерила отнякъде ножица и си отрязала бретона. Нали разбирате по какъв начин би го направило едно дете…

Обажда ми се свекървата уплашена и плачейки… Извинява ми се, споделя, че била отговорна, не я видяла. После завела внучката си на коафьор, само че откакто ме попита за това няколко пъти.

Е, и какво? Коса, като коса. Пак ще порасне!

Дори, когато детето заспива при нея, тя ми се извинява, защото авансово се уговаряме, че ще ми я върне в 9 вечерта.

 Sleeping baby

– Нека да остане тук да спи, а на следващия ден ще я заведа на детска градина!
– Не се тревожете, можете да поспите по-дълго, в случай че пропусне един ден – огромна работа! – А, не може по този начин! Аз ще стана и ще й направя закуска, ще я заведа на детска градина! А вечерта мога да я взема още веднъж, в случай че имаш някакви задължения.

Веднъж ме попита:

– Юли, напълняла ли си?
– Не доста! Защо питате?
– Искаш ли да оставам вечер с детето, а ти да вървиш на фитнес?

– О, не, доста благодаря, няма потребност.
– Е, гледай, както решиш, аз постоянно съм подготвена. Между другото, купих нови чорапи на Оля, толкоз топли, тези дни ще ти ги донеса, в случай че е комфортно.
– Благодаря Ви доста, ще Ви се обадя!

Понякога съм нетактична. Но това не е, тъй като не я обичам или не я почитам, това е моят темперамент. И популярност Богу, че е умна жена и не ми се сърди за това.

Свекърва ми ме търпи толкоз години, за това би трябвало да й се направи монумент. Тя може просто внимателно да ми даде нова концепция за закуска, като в същото време не ме упреква, че постоянно закупувам подготвена храна.

Но имам едно златно предписание: тя може да пристигна при нас когато и да е на денонощието, когато пожелае! В последна сметка това е къщата на сина й, на внучката й. Тя може да си разреши да ни почука в 2 ч. през нощта!

Но свекърва ми е доста скромна. Тя в никакъв случай няма да пристигна без авансово предизвестие. Затова тя е най-желаният и дълго чакан посетител в нашата къща.

Виждам всичко това, виждам по какъв начин се държи с мен, по какъв начин ме почита, заради което в никакъв случай няма да се оплача на мъжа си за нейните позвънявания и за упреците й, даже и да ги има.

Ще попитате: “Наистина ли по този начин може да бъде? ”

Може, благи мои! Първо, помислете, че тази жена е майка на вашия брачен партньор. Тогава ще разберете, че нейният облик би трябвало да бъде ненарушим, несъмнено, а тя, от своя страна, би трябвало да ви уважава…

Дори да ви е обидила с думи, не бързайте да й отговаряте, просто помислете, че е станало инцидентно.

Трябва да сте снизходителни към нейните неточности и инцидентните нарушавания. И ще ви се върне добрината!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР