Свързвания с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ Брикел разпространи тази сутрин

...
Свързвания с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ Брикел разпространи тази сутрин
Коментари Харесай

Свързваният с Ковачки ТЕЦ Брикел: Нямаме нищо общо с италианския боклук във Варна

Свързвания с предприемача Христо Ковачки Топлоелектрическа централа " Брикел " популяризира тази заран позиция на управлението си във връзка инспекцията на полицията и прокуратурата, влезнали през вчерашния ден в техни офиси. Операцията е обвързвана с досъдебно произвеждане за откритите 127 контейнера с боклуци на пристанище " Варна ", пристигнали от Италия.

" Нямаме нищо общо с въпросните контейнери на пристанище Варна " - пишат от " Брикел " в позицията си, написа offnews.bg.

Ето цялостния ѝ текст:

Във връзка с излязлата в медиите информация за прокурорска инспекция на територията на нашето сдружение бихме желали да уверим всички, че оказваме цялостно подпомагане на проверяващите органи и сме подготвени да им предоставим цялата документи, която ни бъде изискана. Уважаваме работата на българската прокуратура, само че държим за всички да е ясно, че  нямаме нищо общо с въпросните контейнери на пристанище Варна .

Дружеството „ Брикел “ ЕАД има подписано от Министерство на околната среда и водите позволение за пробно изгаряне на избран вид модифицирани боклуци така наречен РДФ, взаимно с въглищата в съществуващата горивна апаратура. Въпросното позволение е издадено на 5.11.2018 година, а на 11.12.2018 година Официално влиза в действие след координиране и с Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора. След това спазвайки закона и по надлежния ред сме даде в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора съгласувателен проект.

На 12.08.2019 година „ Брикел “ ЕАД входира писмо в деловодството на Министерство на околната среда и водите, с което декларирахме желанието си да преустановим предварително действието на разрешението за горене на неопасни боклуци от 22.08.2019 година. От този миг до в този момент по никакъв метод не сме се занимавали нито с доставка, нито с оползотворяване на боклуци.

Категорично завяваме, че нямаме нищо общо с въпросните контейнери, открити на Варненското пристанище. Никога не сме имали позволение да получаваме подобен вид боклуци, какъвто е открит там и в никакъв случай не сме получавали сходен вид боклуци.

Искаме за всички да бъде ясно, че сдружението „ Брикел “ ЕАД няма безусловно никакви договорни връзки със упоменатата компания „ Блацион “ ООД. Единствената компания, от която сме получавали боклуци е „ Траш Юнивърс “ ЕООД.

„ Брикел “ ЕАД по лично предпочитание е прекратила пробното изгаряне на боклуци, тъй че няма по какъв начин да бъдем упрекнати, че след август предходната година сме приемали каквито и да било боклуци.

Изключително комфортно е добре познати предприятия да се замесват в сходни кавги, с цел да може новината в медиите да наподобява „ по-пикантна “.

„ Брикел “ ЕАД прецизно и точно съблюдава всички закони и разпореждания, свързани с внедряването на РДФ в индустриалната си активност и още веднъж държим да подчертаем дебело, че даже не се възползвахме от интервала за пробно изгаряне, който имахме.

Разбираме, че в последно време е съвременно да се основават изкуствени сензации, само че молим към някой медии и институции, да не си вършат пиар на гърба на работещи предприятия, осигуряващи работа на хиляди български служащи.

Като национално отговорно дружество, значима част от енергийната система на страната заявяваме, че имаме вяра във върховенството на закона и обективността на българската прокуратура и съд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР