Свързване на информационните системи ще изключи намесата на човека при

...
Свързване на информационните системи ще изключи намесата на човека при
Коментари Харесай

Свързани бази данни ще изключат човешката преценка при автопрегледите

Свързване на осведомителните системи ще изключи намесата на индивида при техническите прегледи на колите и корупцията няма да е допустима. Законопроектът, който планува това, е на стадий публично разискване и се чака да бъде импортиран в Народното събрание през есента.

Това заяви пред Нова телевизия министърът на превоза Росен Желязков, помолен да разяснява случая в Германия, когато български бус беше заловен с 66 нередности и изрядни документи. По искане на българските управляващи немската полиция ще даде идната седмица данните за регистрационния номер и притежателя на транспортното средство, разясни Желязков.

Министърът увери, че контролът се стяга и 17 пункта са в развой на лишаване на разрешителните за работа.

" Законопроект за пътните транспортни средства трансформира регулациите и документите на тези пунктове и на сервизите. Важно е да има по-малка човешка интервенция, осведомителните системи ще са интегрирани и няма да може да се договаря привидна редовност на транспортното средство. И това ще се случи в доста скоро време ", сподели министърът.

Предстои в близко бъдеще да бъде въведена и онлайн система за покупка на билети за БДЖ, сподели Желязков, което пък ще спре продажбите, които в този момент не се регистрират. Държавната дотация покрива 80% от себестойността на пътуването с трен и това ще продължи и в бъдеще, увери министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР