Свързаност, сътрудничество и борба с корупцията - това са трите

...
Свързаност, сътрудничество и борба с корупцията - това са трите
Коментари Харесай

Бъдещият посланик на САЩ обеща да се бори с корупцията и за свобода на медиите

Свързаност, съдействие и битка с корупцията - това са трите целта, които уточни Херо Мустафа при представянето си в Сената на Съединени американски щати като определена от Белия дом за идващ дипломат на страната в България.

При чуването пред сенатската комисия за външна политика тя сложи корупцията на трето място измежду така наречен Три С (заради изписването на британски Connectivity, Collaboration, and Corruption). " Ако бъда утвърдена, ще работя с България за битка с корупцията и усилване върховенството на закона, които са основни за растежа на България ", съобщи Мустафа, за която идването в София ще бъде първият ѝ посланически пост след две десетилетия работа за Държавния департамент.

" Върховенството на закона е дълготраен, многостранен и изпълнен с провокации развой. България е демонстрирала ангажираност с промените и предприе някои стъпки за създаване на по-отворено, включващо и проспериращо общество. Но и би трябвало да се свърши още повече. Възнамерявам да работя в тясно съдействие с българските управляващи за намиране на способи за насърчаване на гражданското общество, медийната независимост, самостоятелното правосъдие и върховенството на закона. "

На първо място номирината от президента Доналд Тръмп сложи свързаността, под което изясни, че схваща " усилване и задълбочаване на връзките сред България и Запада и изключително тези със Съединени американски щати, на всички фронтове - стопански, военни, търговски, културни и сред хората на двата народа ". Тази съгласуваност " би трябвало да се разшири и в гражданското общество, в това число при дамите и младежите ".

Но водещият акцент в този приоритет на Мустафа е участието в НАТО, увеличението на разноските за защита и " работа за поддържане и разширение на връзките ни в сигурността и окуражаване на България да играе по-голяма роля, изключително в изнесеното напред наличие на алианса на югоизточния му фланг ".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР